Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal évek óta nem nyert ekkorát

2011. október 29., szombat 15:13

A Manchester United javított a bajnokságban a múlt hétvégi 1-6 után, az Evertont idegenben verte 1-0-ra. A gólt a 19. percben szép akció végén szerezte Chicharito Hernandez, úgy három méterről kellett a kapuba juttatnia a labdát.

Az Everton a lécet találta el Leighton Baines szabadrúgásából, a labda Phil Jones fején picit megpattanhatott. A szünet után végig a hazaiak irányítottak, de helyzetük igazából nem akadt.

A MU két pontra megközelítette a második helyen a Premier League-et vezető Manchester Cityt, ami négykor kezd a Wolverhampton ellen.

A nap másik korai meccsén a Chelsea fogadta az Arsenalt nagy reményekkel, miután a kékek elnöke úgy lelkesítette csapatát, hogy "verjük ki a szart is az Arsenalból". Nem jött össze.

Lampard Mata csodás beadásából még remek fejessel vezetést szerzett, de a vendégek igazi arsenalos, utolsó emberig, üres kapuig játszott góllal egyenlítettek: Gervinho tette le a ziccert van Persie-nek.

Terry a szünet előtt szögletre érkezett jól, és közelről bekotorta a labdát, ám André Santos újra egyenlített. A balhátvéd balösszekötőben ugrott ki, laposan lőtt és középre, de Petr Cech kapus bevédte.

Cech benne volt a 2-3-ban is: Walcottot faultolták a védők, azt hitték, megvan a labda vagy szabadrúgás lesz, megálltak, de az angol felpattant, betört a tizenhatosra, és a rövid kapufához lőtt.

Mata volt a Chelsea legjobbja, 3-3-ra ő egyenlített úgy 26 méteres, remek lövéssel, a jobb kapufa mellé. Lampardéknak állt a meccs az utolsó tíz percre, de Ashley Cole nem jól visszatett labdáját nem érte el Terry: a félpályánál elcsúszott, így van Persie egész térfélen át egyedül vezethette a labdát, míg ki nem cselezte Cechet, és passzolt a hálóba.

A negyedik gól padlóra küldte a Chelsea-t, egy újabb ellentámadásból jött az ötödik: van Persie a tizenhatoson belülről bikázott, a labda középre ment, de mégis a hálóba jutott a lassan mozduló Cech keze mellett. (Picit még hozzáért a kapus.)

Az Arsenal 77 év után lőtt újra ötöt a Stamford Bridge-en, a szenzációs formában lévő van Persie már 10 gólnál jár a PL-szezonban, és vezeti a góllövőlistát.

Arsene Wenger edző a siralmas szezonrajt és a 8-2-es United-vereség után bravúrosan összeszedte csapatát, ami óriási tett. Arsenalja talán évek óta nem játszott ilyen jól, és nyert meg ilyen nagy meccset.

A Gera Zoltán és Fülöp Márton nélkül felálló West Bromwich Albion saját stadionjában kétgólos vereséget szenvedett a Liverpooltól. Mindkét magyar a cserepadról nézte végig a találkozót.

Premier League, 10. forduló:

Everton-Manchester United 0-1 (0-1)
gól: Hernandez (19.)

Chelsea-Arsenal 3-5 (2-1)
gól: Lampard (14.), Terry (45.), Mata (80.), illetve van Persie (36., 85., 92.), André Santos (49.), Walcott (56.)

Manchester City-Wolverhampton Wanderers 3-1 (0-0)

Gól: Dzeko (52.), Kolarov (67.), Johnson (90.), illetve Hunt (75., 11-esből)

Kiállítva: Kompany (74., Manchester City)

Norwich City-Blackburn Rovers 3-3 (0-1)

G.: Morison (53.), Johnson (82.), Holt (90., 11-esből), illetve Hoilett (45.), Yakubu (62.), Samba (64.)

Sunderland-Aston Villa 2-2 (1-1)

G.: Wickham (38.), Sessegnon (89.), illetve Petrov (20.), Dunne (85.)

Swansea City-Bolton Wanderers 3-1 (0-0)

G.: Allen (49.), Sinclair (57., 11-esből), Graham (90.), illetve Graham (74., öngól)

kiállítva: Gardner (48., Bolton Wanderers)

Wigan Athletic-Fulham 0-2 (0-1)

G.: Dempsey (42.), Dembele (87.)

West Bromwich Albion-FC Liverpool 0-2 (0-2)

Gól: Adam (9., 11-esből), Carroll (45.)

Rovatok