Index Vakbarát Hírportál

Várszegi ötmilliárdot bukott az MTK-n

2011. november 2., szerda 14:19

"A költségvetésünk stabil lenne, ha nem lennének súlyos kintlévőségeink. A Real Zaragoza tartozik Pintér transzferdíjával és annak kamataival. Ez mára 330 millió forintot jelent, ez szinte egy első osztályú csapat egész éves költségvetése. Pedig jogerős ítélettel bírunk a nemzetközi sportdöntőbíróságtól" – nyilatkozta Domonyai László a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Az MTK klubvezetője elmondta, kezdeményezik akár a spanyol egyesület felszámolását is: „ha már más út nincs, ezt is meg fogjuk tenni”.

Az MTK most várja 150 milliós társasági adópályázatának kedvező elbírálását. „Nagyon bízunk a terveink elfogadásában”. Az ügyvezető-tulajdonos azt is közölte, változatlanul szoros a kapcsolat az MTK agárdi akadémiája és a Liverpool között: „Hajdú Ádám liverpooli szerződtetése az év végén dől el, bizakodunk. Adorján Krisztiánt végleg megvették az angolok, ő a tartalék junior csapat oszlopos tagja 1993-as születésűként. Ő áll legközelebb a Liverpool felnőtt csapatához, bár tavasszal Gulácsi Péter sem volt már nagyon távol, de egyelőre még nem volt szerencséje. De a kapusoknak több idejük van.”

Várszegi Gábor tulajdonos távozásáról azt mondta: „Szomorú voltam és rossz érzéseim voltak, nemcsak az MTK, hanem az egész magyar labdarúgás veszített az ő kiszállásával. Várszegi építette fel 16 év alatt az első profi hazai futballklubot és az első komoly akadémiát is. Ő honosította meg komolyan a magyar női focit. A távozása mindenképpen intő jel mindannyiunknak. ” El kell oszlatni a félreértéseket és legendákat, hogy micsoda üzlet lett volna Várszeginek az akadémiai játékosnevelés, meg az NB I.-es klub fenntartása. „Az akadémia költségvetése évi 200 millió forint, ami tíz éve alatt 2 milliárdot jelentett. Az MTK működtetésére irányítása alatt 8-10 milliárdot költött. Ezzel szemben a bevételi oldalon mindenestől – játékoseladás, reklámok, tévés jogdíjak, szponzorok - jó, ha a fele bejött. Ilyen értelemben ez egy ráfizetéses küldetés volt, amelynek Várszegi a bástyája volt”.

A nagyvállalkozót az MTK és a foci „nem veszítette el véglegesen, ha most keveset is van Magyarországon. Szinte napi kapcsolatban állunk a csapat ügyeit illetően, nagyon érdekli az MTK változatlanul. Hogy visszatér-e egyszer? Ezt most nem tudnám megmondani”. Domonyai a személyét ért kifogásokra - vaskézzel bánik a játékosokkal és nehezíti eligazolásukat - azt válaszolta: a fiatal játékosokkal szerződéseket kötnek, amelyet a szerződtető is szeretne betartatni. Valóban vannak olyan focisták, akik lelkesek, amikor bekerülnek az akadémiára, viszont amint megy a szekér, már szeretnének módosítani a feltételeken. Ebből adódhatnak ilyen konfliktusok - ismerte el a sportvezető.

Rovatok