Index Vakbarát Hírportál

Ököllel ütötték a kiállított csépai focistát

2011. november 3., csütörtök 10:09

Két hónapja, szeptember elsején lépett életbe a spothuliganizmusról szóló törvény, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Igazgatóságnak máris eljárást kellett kezdeményeznie nézővel szemben, írja a szoljon.hu.

"Az október 29-én lejátszott Karcag-Csépa megyei I. osztályú bajnoki 79. percében Varga Balázs játékvezető kiállította a csépai Pálinkás Józsefet, mert durván szabálytalankodott Szívós Gergellyel szemben - mondta Varga Zsolt igazgató. - A futballista bement a lelátó alatti öltözőbe, a folyosón, a saját öltözőjük ajtaja előtt egy néző ököllel arcon ütötte."

"Egy mérkőzés játékosát, legyen az akár kiállított is, semmi esetre sem érheti nézői atrocitás. Ha a játékvezető leküld egy játékost a pályáról, az a fegyelmi bizottságtól megkapja a büntetését. A nézői önbíráskodás azonban súlyosan üldözendő, nem csak megyénk, de a világ összes pályáján. Mostanáig nem tudtunk a szurkolókkal szemben eljárni, azonban az új törvény lehetőséget ad, mi több, kötelezi az igazgatóságokat a nézői megnyilvánulások kezelésére. Már meg is tettük a feljelentést ez ügyben ismeretlen személy ellen az ügyészségen."

A fegyelmi tárgyalás november nyolcadikán lesz.

Rovatok