Index Vakbarát Hírportál

Tiszta feketében játszik a Fradi vasárnap

2011. november 3., csütörtök 17:17

A hagyományokkal ellentétben tiszta feketében lép pályára vasárnap, a Paks elleni bajnokin a Ferencváros. A zöld-fehérek - és a magyar futballtársadalom - a hétfőn hetvenévesen elhunyt Albert Flóriánt, a klub legendáját, a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdását gyászolják.

A 18 órakor kezdődő összecsapáson a játékosok olyan szerelésben lépnek majd pályára, amelyen semmilyen felirat és szponzori logó nem lesz. A  mezen a számon kívül egyedül a Ferencváros címere lesz látható, amelyet az "Albert Flórián 1941-2011" felirat vesz majd körbe. Ennek kapcsán az FTC köszönetét fejezte ki szponzorainak, a Seat Magyarországnak, a Groupama Garancia Biztosítónak és a bajnokság névadó támogatójának, az OTP Banknak.

Az FTC vezetése emellett úgy határozott, hogy erre a mérkőzésre - kivételesen - a jegy megváltásához nem szükséges a szurkolói kártya. A kártya nélkül belépőt vásárlókat arra kérik, hogy a 3-as, illetve a 6-os kaput vegyék igénybe a belépéshez. A szurkolói kártyával rendelkezők a már megszokott módon vásárolhatják meg jegyüket és juthatnak be a stadionba.

A klub arra kéri a drukkereket: alkalomhoz illő öltözetben, lehetőség szerint gyertyával érkezzenek a mérkőzésre, hogy annak kezdete előtt egy közös gyertyagyújtással emlékezhessenek meg Albert Flóriánról.

A Császárt vasárnap délben, az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra. A temetés mindenki számára nyilvános, de az egyesület arra kéri a szurkolókat, hogy a temető szűkös befogadóképessége miatt aki teheti szombaton, a róla elnevezett stadionban felállított ravatalnál rója le kegyeletét Albert Flórián előtt.

A Puskásban játsszák a következő válogatott meccset

Eredetileg ugyan Székesfehérvár lett volna a labdarúgó-válogatott liechtensteiniek elleni barátságos mérkőzésének a helyszíne, ám Albert Flórián halála miatt a szövetség (MLSZ) elnöksége arról határozott: a jövő pénteken a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a meccset.

Az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó a Ferencvárossal és a magyar válogatottal is ebben a stadionban játszotta legtöbb mérkőzését.
"A mérkőzés és annak felvezetése a Császár páratlan pályafutására való emlékezés jegyében telik, az MLSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy méltóképpen búcsúzzon el Magyarország egyetlen aranylabdás futballistájától."

Határozat született arról is, hogy a meccsre a belépés ingyenes lesz, az MLSZ ezzel a gesztussal szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy egész évben kitartottak a válogatott mellett.

Rovatok