Index Vakbarát Hírportál

A Böde családban van Messi és Ronaldo

2011. november 4., péntek 21:53

Miután kiengedtük a paksi Messi szellemét a palackból, csodálatos gyűjtést kaptunk az olvasóktól. Azonnal kiderült, hogy Böde Messi Dánielnek van egy testvére, aki nem mellékesen a madocsai Ronaldo.

A megye II.-ben 61 gólos lakatos, Böde István Gerjenben négy góllal döntötte el a meccset, Tengelicen viszont ezt is felülmúlta, nyolc helyzetből hét gólt lőtt a túlsúlyos csatár.

Szerény, bevallotta, hogy nincs beceneve, csak újságírók nevezték el. A mondata csak erősítette a gyanút, hogy az értelmezhetetlen becenevek többségét a sajtó adja. Pláne, hogy Bödét nemcsak Ronaldóként emlegetik, ezzel egy időben a Rooney-t is ráragasztották.

A nyolcvanas években a Képes Sporttól az újpesti jobbhátvéd, a fiatalon elhunyt Szűcs Lajos megkapta a magyar Keegan nevet, a békéscsabai Steigerwaldot viharsarki Kipianinak keresztelte el az akkori szaklap.

A válogatottban is megforduló Erős Károly REAC-os évei alatt - testalkata és stílusa miatt - a palotai Töfting volt, Kriston Attila az Üllői út Zidane-ja. A hajszálpontos beadásairól elhíresült Kriston szerencsére nem fejelt le senkit, egyszerűen csak kopaszodott.

Váczi Zoltán viszont rászolgált a magyar George Best jelzőre, hiszen a Békéscsabán és a Vasasban is megforduló, szintén válogatott középpályás rosszul érezte magát, ha nem ivott meg két üveg viszkit.

Hogy Zahorecz Krisztián miért lett a kaposvári Gattuso, talány, mint ahogy Illés Béláról sem a francia Ginola jutna eszünkbe, még ha ezeket a neveket meg is kapták.

Valamelyest érthetőbb a párhuzam, miért lett a Kárpátok Gravesenje Varga József – az allegória még Hajdú B. Istvánt is megihlette, olvasónk megesküszik, ezt hallotta a ripoertől a remek Levszki-gól után -, vagy miért a magyar Capello Herczeg András. Adamo Coulibalyt a nép fekete Torghellének keresztelte el, az indokok itt is homályosak.

Ugyanilyen rejtélyes, hogy lett Schindler Szabolcsból Puyol, mert nem tudni, mikor volt fürtös haja. A Vácban megforduló szlovák Bari Jenő viszont származása miatt érdemelte ki a füleki Romario nevet.

Rovatok