Index Vakbarát Hírportál

A kis Zidane is felkerült a legtehetségesebbek 100-as listájára

2011. november 10., csütörtök 15:52

A Don Balon évről évre nyilvánosságra hozza azoknak a fiatal futballistáknak a listáját, akik még nem múltak el 21 évesek, de fiatal koruk ellenére már meghatározói a világ legjelentősebb bajnokságainak. A szokásos százas listát ezúttal eggyel kibővítették. A 101. éppen a legfiatalabb. Zinedine Zidane 16 éves fia, a Real Madridban futballozó Enzo Zidane is felkerült a listára.

Talán nem meglepő, de az angol bajnokságokból került ki a legtöbb, 24 olyan futballista van a sorban, aki a Premier League-ben vagy alacsonyabb osztályban szerepel.

Az Arsenalból a 17 éves holland, U17-es Eb-gólkirály, Kyle Ebecilio szerepel a listán. A felnőtt csapatban alapember, a 20 éves Aaron Ramsey, a 21 éves Wojciech Szczesny és a 19 éves Jack Wilshire került be. Ráadásul a Costa Rica-i Joel Campbell londoni játékosként szerepel kölcsönben a Lorientben, míg a 21 éves Yann M’Vila már megegyezett a klubbal, nyáron Angliába költözik.

A Manchester Unitedből a kapus David De Gea, valamint a nyáron 16,5 millió fontért klubot váltó Phil Jones a legismertebb. A legígéretesebb utánpótlás játékos a 18 éves Ravel Morrison, aki már ifi FA-kupát nyert, valamint a hasonló korú, a Le Havre-tól érkezett Paul Pogba.

Nagyszerűen illeszkedett be a Barcelona saját nevelésű, 20 éves középpályása Thiago Alcantara a katalán klubba. A mindössze 156 centis, Isaac Cuenca is az első keret tagja, két meccse és egy gólja van a felnőttek között. Októberben mutatkozott be a még csak 17 éves Gerard Deulofeu a La Masia akadémián nevelkedett, ahogy 19 éves Marc Muniesa is. A kameruni Jean Marie Dongou pedig még csak 16 éves, az új Samuel Eto’o lehet belőle a szakemberek szerint.

Ki a legjobb a listán szereplők közül

  • 647
    Neymar
  • 347
    Mario Götze
  • 308
    Más
  • 252
    Mario Balotelli
  • 178
    David De Gea
  • 177
    Toni Kroos

A Real Madrid három játékosa került be top100-ba. Zidane mellett a 19 éves Alvaro Morata, valamint a francia Raphael Varane, aki már megszerezte első felnőtt bajnoki gólját. Ide sorolható még a 20 éves Sergio Canales, aki jelenleg a Valenciában szerepel kölcsönben.

A három Bayern futballista, David Alaba (19), Diego Contento (21) és Toni Kroos (21) közül az utóbbi már komoly karriert tudhat maga mögött. Több mint ötvenszer játszott a bajor csapatban, a német válogatottban is 22 meccsen lépett pályára, de ott van a német tehetségek között a dortmundi Götze is.

A legismertebb a listán a Manchester City 21 éves olasz csatára Mario Balotelli, valamint a Santossal szerdán négyéves szerződést hosszabbító brazil Neymar.

Rovatok