Index Vakbarát Hírportál

Iniesta csak a Chelsea-nek lőtt ekkora gólt

2011. november 10., csütörtök 00:36

Idegenben játszott szerda este a Spanyol Kupában a Barca, és minimális különbséggel verte a harmadosztályú Hospitaletet: 1-0.

A Barcelonával szomszédos katalán miniklub teljesen egyenlő ellenfele volt a bajnoknak, amiben Spanyolország szombati, Anglia elleni barátságos meccsének ellenére is kezdett a válogatott Xavi, Puyol, Iniesta, David Villa és Fabregas, az utolsó félórára beszállt Busquets is. Pep Guardiola edző különengedélyt kapott a szerepeltetésükre Vicente del Bosque szövetségi kapitánytól, és pályára küldte még a sokszor kezdő Keitát és Maxwellt is.

A hazaiak kapusa, Moragón nagyokat védett, csak Iniesta tudott neki gólt rúgni, a 42. percben: 22 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot a középpályás, a labda olyan ívben ment a kapuba, hogy lehetetlen volt fogni.

Iniesta profikarrierjének egyik legnagyobb gólját szerezte, a 2009-es, Chelsea-nek lőtt találatához volt fogható a lövés.

A párharc elméletileg nem dőlt el, de a visszavágón a Nou Campban az év sokkja kellene a Hospitalettől. A meccset karácsony előtt játsszák majd, három nappal az után, hogy a Barca visszatért a klub-vb-ről.

Rovatok