Index Vakbarát Hírportál

Adjatok Beckhamnek egy kurva sebtapaszt

2011. november 12., szombat 13:10

Alex Ferguson 25 manchesteri éve alatt mindig megmondta, amit gondolt: 25-nél is több klasszikus kiszólás az edzőlegendától.

"Azonnali választ akartak, de én épp útban voltam Mexikóba a skót válogatottal, képtelen voltam felelni. Néhány hónap múlva aláírtam a Manchester Unitedhez" - 1986-os, egyben utolsó klubváltásáról.

"Az asszony megőrülne, ha állandóan otthon lennék" - visszavonulási szándékairól.

"A kupa öt méterre lesz tőletek, de még csak meg sem érinthetitek, és a legtöbben közületek ennél közelebb soha nem is fognak jutni hozzá. Vissza ne merjetek jönni úgy, hogy ne futottátok volna ki a beleteket is" - félidőben az 1999-es BL-döntőn, 0-1-nél.

"Nem tudom elhinni, az ördögbe is, ez a futball" - percekkel az 1999-es, 2-1-re nyert BL-döntő után. A 91.-ben még 0-1 volt.

"A legnagyobb célom az volt, hogy a Liverpoolt letaszítsam a kibaszott trónjáról. És ezt le is írhatja" - válasz 2002-ben Alan Hansen Liverpool-legenda felvetésére, miszerint Fergusonnak lassan vissza kellene vonulnia.

"Adjatok neki egy kurva sebtapaszt" - miután stoplissal fejen rúgta Beckhamet, akinek felszakadt a szemöldöke.

"Eszement balszerencse, ha százszor, ha milliószor próbálnám se tudnám újra eltalálni. Ha el tudnám, még ma is futballoznék" - Beckham homlokáról.

"A szövetség úgy bánik velünk, mint a szarral" - első mondata a BBC-nek, miután 8 évig bojkottálta a csatornát.

"Takarodjon innét, kurvára nem adok interjút. Ő egy kurva jó futballista, maguk meg totál idióták" - a tévés kételkedett Juan-Sebastian Veron képességeiben.

fergint

"Végig csak ezekről a kis hülyeségekről fog kérdezni?" - az egyik angol tv-csatorna riporternőjének, aki éppenséggel a rivális Liverpool-edző, Kenny Dalglish lánya volt.

"Ha egy olasz azt mondja, tészta van a tányéromon, azért benézek a szósz alá" - az 1999-es, Inter elleni BL-negyeddöntő előtt.

"Jönnek az olaszok, azt mondják, a repülőút förtelmes volt, ők nem tudnak fejelni, meg az angolok amúgy is nagyon erősek. Aztán megvernek 3-0-ra" - egy olasz csapat elleni BL-meccs előtt a 90-es években.

"Ha öt centivel magasabb, a legjobb középhátvéd lenne egész Britanniában. A faterja egy kilencvenöt, úgyhogy megnézném a postást" - szegény Gary Neville és az apa, Neville Neville. (Utóbbi neve nem elírás.)

"Azért jöttek ki, hogy gyönyörködjenek a látványban és chipset zabáljanak. A közönség halott volt, mintha temetésen lettem volna" - az Old Trafford hangulata meccs közben a 2005-ös hullámvölgy környékén.

"Ha a Chelsea pontokat veszít, a macska kibújik a zsákból. És tudják, milyenek a macskák, néha nem jönnek haza többé" - a bajnoki esélyekről.

"Jófej volt, főnöknek és mesternek szólított, de jó lenne, ha legközelebb hozna egy iható üveg bort is, mert ez festékhígító volt" - borozás José Mourinhóval egy MU-Chelsea után.

"A meccs irama fitt bírót kívánt, nézzék meg, külföldön olyan erősek a bírók, mint a hentes kutyája. Neki meg fél perc kellett, hogy felmutasson egy sárga lapot, aztán megállt pihenni. Röhejes volt" - Alan Wiley kritizálása többmeccses eltiltást eredményezett, Fergusonnak.

"Inzaghi lesen született" - egy Juve-United után.

"Megtisztelő, hogy ilyen játékossal említhetnek együtt" - Roy Keane élete megtiszteltetése a 99-es, 2-3-as Juventus-Manchester Uniteden.

"Intelligens embernek tartják, öt nyelvet beszél! Van egy 15 éves elefántcsontparti játékosom, az is öt nyelvet beszél" - a nagy rivális Arsenal-edző, Arsene Wenger dicsérete.

"Már csak mi ketten maradtunk. Nyaralni is együtt megyünk" - Arsene Wenger 1996 óta dolgozik Londonban.

"A City egy kis klub, és olyan a mentalitása is. Állandóan csak a Unitedről tudnak beszélni" - 2009-ben, amikor a ManCity szerződtette a ManUnitedtől Carlos Tevezt.

"Karrierem legrosszabb eredménye, még játékosként sem veszítettem 6-1-re" - hoppá, nyert a ManCity.

"Mi a jóistent csináltok? Ekkora szarnál nagyobbat életemben nem láttam. A szemembe se nézhettek, egy szót nem szólhattok" - hajszárító 1998-ban, Sheffieldben a Wednesday ellen.

"Cole-nak ezt onnét be kellett volna vernie. De nem emelnék ki senkit" - szóval nem Cole-on múlt a győzelem.

"Baltával ütnék le a játékosomat, akkor sem kapnánk 11-est mostanában" - Rooney 2004-es Arsenal elleni kamutizenegyese után.

"Newcastle-ben borzasztó lelkesek a drukkerek, még Anglia vb-győzelmében is hisznek" - fent északon, az NU ellen.

"Toronyként magasodott fölém, a játékosaim már eltakarták a szemüket. Arra gondoltam, ha megüt, itt halok meg" - nézeteltérés Peter Schmeichellel.

"Fogadtam vele, hogy nem lő 15 gólt a szezonban, de most át kell variálnunk a fogadást. Megtehetem, mert én vagyok az edző. Most 150-re fogok tenni" - Cristiano Ronaldo kezd belejönni.

"Ne játsszanak az idegeimmel. Mascherano!" - az idei BL-döntő után arra a kérdésre, ha egy embert leigazolhatna a 3-1-re győztes Barcelonából, ki lenne az.

Rovatok