Index Vakbarát Hírportál

Megint nyert a brazil futballválogatott

2011. november 14., hétfő 20:44

Könnyen győzte le a brazil futballválogatott Egyiptomot a hétfői barátságos válogatott meccsen. A dél-amerikai csapat végig elképesztő mezőnyfölényben játszott és a Valencia támadójának, Jonasnak a duplájával simán nyert.

Jonas egyébként pályafutása első és második válogatottbeli gólját szerezte. A 2014-es világbajnokság házigazdája egészen biztosan nem szerepel többet ebben az összeállításban. Bár Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Lucas Leiva, Hulk révén több, európai topligában szereplő játékos is pályára lépett, a játéktudással megint nem varázsolták el a nézőket. Így is simán nyertek. Brazília ezzel a sikerrel hat meccse veretlen. Legközelebb már jövőre – február 28-án –, megint Egyiptommal játszik barátságos meccset.

Az egyiptomiaknál Ahmed Hasszan 178. válogatott meccsét járszotta, ezzel pedig beállította a világrekordot. A 36 éves középpályás a már visszavonult szaúdi kapust, Mohamed al-Deajeát érte utol. Hasszan, aki ezúttal a 73. percben, csereként kapott lehetőséget, 20 esztendősen mutatkozott be a válogatottban.

Brazília-Egyiptom 2-0 (1-0). Gól: Jonas (38., 59.)

Rovatok