Index Vakbarát Hírportál

Észt bíró vehet revansot a gyűlölt Kassain

2011. november 15., kedd 12:55 | aznap frissítve

Egervári Sándor csapata kedd este barátságos meccset játszik Poznanban, a lengyel válogatott ellen. Dzsudzsák szerint két egyforma csapat találkozik egymással, a lengyel kapitány szerint sokat fejlődtünk az utóbbi időben. A lengyel drukkerek ki vannak akadva, valószínűleg kevesen mennek el a találkozóra.

A Miejski-stadion gyepszőnyegét még csak pár napja rakták le, az MLSZ beszámolója szerint viszont a munkálatok nem hoztak tökéletes eredményt. A talaj meglehetősen egyenetlen, ami megnehezítheti majd a válogatott dolgát. Az UEFA ragaszkodott a helyszínhez, hogy az Eb előtt tesztelhessék a pályát - írja a Nemzeti Sport Online.

Arra a kérdésre, hogy melyik csapat az erősebb, Egervári még nem kívánt válaszolni, majd meglátjuk a meccs után. Most úgy érzi, két egyforma csapat játszik egymással. Ugyanezt mondta Dzsudzsák Balázs is, aki bízik benne, hogy miután itthon meg tudtuk verni a svédeket, most is le tudunk győzni egy erős riválist.

A tegnapi edzésen minden kerettag részt vett, a pénteken bokasérülést szenvedett Hajnal is ott volt. A lengyel sajtó róla külön is érdeklődött, hiszen 2007-ben, a legutóbbi lengyel-magyaron ő szerezte a győztes gólunkat.

A lengyel válogatott új meze egyébként óriási botrányt kavart saját szurkolóiknál, mivel nem szerepel rajta a fehér sas, ami az ország nemzeti jelképe. "A válogatott meze körül kialakult helyzet nem olyan, amilyenre mérkőzés előtt vágyunk. Nem tudom, mekkora lesz a keddi nézőszám, de remélem, ha csak ötezer drukker látogat ki, ők is sokat segíthetnek a fiúknak. Most van egy kisebb válság, de hiszem, hogy a szurkolók nem hagyják magára a csapatot" - nyilatkozta Franciszek Smuda, lengyel kapitány.

Az este fél kilenctől kezdődő találkozót az észt Hannes Kaasik vezeti majd. Észtországban mostanában nem szeretnek minket, Kassai Viktor pénteken két észt játékost is kiállított az írek elleni pótselejtezőn, egy büntetőt is ítélt ellenük. Külön Facebook csoportban lehet őt utálni.

A magyar kezdő tizenegy

A magyar válogatott kezdőcsapata: Bogdán Ádám - Varga József, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir, Sándor György, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs - Gera Zoltán, Priskin Tamás

A magyarok a 36., a lengyelek pedig a 64. helyen állnak a világranglistán. A lengyelek helyezése kicsit csalóka, mert a jövő évi Eb egyik házigazdájaként az elmúlt másfél évben nem játszottak tétmérkőzéseket, márpedig a selejtezőkért jóval több ranglistapontot lehet kapni, mint a barátságos mérkőzésekért. A lengyelek idén legyőzték többek között Norvégiát és Argentínát is, döntetlent játszottak a németekkel, illetve Mexikóval, vagyis többször bizonyították, hogy a világ legerősebb csapatait is képesek megszorítani. A 2010-es vb-re ugyan nem jutott ki a válogatott, de előtte mindig jól szerepelt a selejtezőkön, a 2006-os vb-nek, illetve a 2008-as Eb-nek is résztvevője volt.

Franciszek Smuda szövetségi kapitány csapatában hat Bundesliga-játékos található, hárman a BL-résztvevő török Trabzonsporban futballoznak, míg hárman a francia élvonalban szerepelnek.

A keddi lesz a válogatott 32. mérkőzése a lengyelek ellen, a statisztika nekünk kedvez: húsz győzelem, hét vereség és négy döntetlen, a gólarány pedig: 86-37.

Rovatok