Index Vakbarát Hírportál

Egy menedzsert is lefogtak bundaügyben

2011. november 15., kedd 19:57

Őrizetbe vettek egy FIFA-licences játékosügynököt Szarvason, a vádak szerint fogadási csalásokban vett részt. Két meccset is manipulált, összesen 19 ezer eurót fizetett ki három Siófok-játékosnak.

A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján megtalálhatóak az MLSZ engedélyével rendelkező játékos-ügynökök.Közöttük K. Zsolt az egyetlen szarvasi címre bejelentkezett.

A játékosügynököt a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vették őrízetbe délután, majd házkutatást is tartottak nála, bizonyítékokat is lefoglaltak. K. Zsoltot ki is hallgatták, vallomásában tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az ügyészség vesztegetéssel gyanúsítja K. Zsoltot. Bizonyítékaik szerint háromszor is kisérletet tett játékosok lefizetésére.

K. Zsolt a 2009. április 21-ei Honvéd - Siófok (2-2) Magyar Kupa elődöntő előtt kereste meg H. Gábort a Siófok FC labdarúgóját, hogy két vagy több játékostársát bevonva, legalább két góllal veszítsék el a meccset. K. Zsolt ezért fejenként 3-3 ezer eurót ígért.

H. Gábor lakó- és csapattársát S. Lászlót és másik csapattársukat A. Attilát vonta be a manipulációba. A meccsre végül nem kötöttek fogadást K. Zsolték, így nem is fizettek.

A 2009. április 25-ei Siófok-Kaposvár (2-5) bajnoki előtt azonban K. Zsolt ismét megkereste S. Lászlót és H. Gábort, és hasonló ajánlatot adott. A meccs előtt összesen 9000 eurót fizetett ki nekik, a pénzen A. Attilával osztoztak. A mérkőzésen a K. Zsolt által kívánt eredmény született.

A Siófok 2009. május 23-án két góllal kikapott a ZTE-től is (5-3), K.Zsolt ismét az említett három játékost fizette le, ezúttal 10 ezer eurót adott nekik.

Az ügyészség közleménye szerint A. Attila és S. László teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. H. Gábor már korábban is gyanúsított volt, az ügyészség ezért az ő és K. Zsolt előzetes letartóztatását kéri a bíróságtól.

Rovatok