Index Vakbarát Hírportál

Tizenhárom gól kell a csodához

2011. november 15., kedd 15:38

A négyből kettő, az ír–észt és a horvát–török meccs keddi visszavágója formalitásnak tűnik a futball-Európa-bajnoki pótselejtezők közül. A montenegróiaknak odahaza két gólos hátrányt kellene ledolgozniuk a csehekkel szemben, míg a portugál–bosnyák párharc első meccsén nem esett gól.

Az írek múlt pénteken, idegenben nyertek 4-0-ra az észtek ellen. Vb-selejtezőbeli ellenfeleink elsősorban a játékvezetést okolták, és kicsit sem voltak megelégedve Kassai Viktorral. Ezzel az eredménnyel gyakorlatilag esélytelenné váltak az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása szempontjából.

A jelentős hátrányon túl ráadásul két védőjük, Andrei Stepanov és Raio Piiroja is piros lapot kapott, így nem léphetnek pályára. Az észt szurkolók a Facebookon hoztak létre egy Viktor Kassai dislike oldalt, amit azóta több mint harmincezren jelöltek be.

Az írekhez hasonlóan a horvátok is nagyon kedvező helyzetből várják a törökök elleni zágrábi meccset. Az első találkozó 0-3-as eredménye után  ugyanis gyakorlatilag eldőlt minden.

Portugáliában viszont nagy meccset játszanak majd a házigazdák és a bosnyákok, az első mérkőzésen ugyanis gól nélküli döntetlen született. A két csapat a 2010-es vb-pótselejtezőjében szintén találkozott egymással, akkor a portugálok léptek tovább, és jutottak ki a dél-afrikai vb-re.

A csehek a múlt pénteken hazai pályán 2-0-ra nyertek Montenegró ellen úgy, hogy a második gól a 92. percben esett. A montenegróiak számára reményt adhat, hogy a két gólos hátrány messze nem ledolgozhatatlan.

A párharcok győztesei ott lesznek a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalon.

Eb-pótselejtezők, a keddi program, visszavágók

Horvátország-Törökország, Zágráb 20:05 ó (az első mérkőzésen: 3-0)

Montenegró-Csehország, Podgorica 20:15 ó (0-2)

Írország-Észtország, Dublin 20:45 ó (4-0)

Portugália - Bosznia-Hercegovina, Lisszabon 22 ó (0-0)

Rovatok