Index Vakbarát Hírportál

Alázó német focisuli a hollandoknak: 3-0

2011. november 16., szerda 00:37

Az Eb-pótselejtezők és a dél-amerikai vb-selejtezők mellett rengeteg barátságos meccset is játszottak szerdán, pályára lépett többek között Spanyolország, Anglia, Olaszország, Németország és Hollandia.

Utóbbi kettő épp egymással játszott, a németek fogadták a nagy ellenfelet, és intézték el 3-0-ra. Thomas Müller lőtte az elsőt Miroslav Klose passzából, majd a laziós csatár 12 méterről fejelt gyönyörű gólt. A harmadik találat szinte megalázó volt, Klose és Mesut Özil úgy kipasszolta a holland védelmet, hogy a török-németnek öt méterről kellett az üres kapuba belsőznie.

Az angolok 1-0-ra verték a svédeket, az olaszok 1-0-ra kikaptak otthon Uruguaytól, a franciák 0-0-t játszottak Belgiumban.

A spanyolok Costa Ricában léptek fel, és váratlanul kétgólos hátrányba kerültek az első félidőben. A világbajnok padlón volt, de a 83. percben David Silva, a 90.-ben David Villa lőtt gól, és mentette döntetlenre a meccset.

A spanyolok legutóbb 2006 őszén, picit több, mint öt éve maradtak nyeretlenek zsinórban két meccsen. A hétvégén Anglia verte őket, anno Észak-Írország és Svédország. Az akkori dupla kudarc után kezdtek összeállni, és kialakult a mai sikercsapat magja.

Keddi barátságos meccsek

Costa Rica-Spanyolország 2-2 (2-0)

Ukrajna-Ausztria 2-1 (1-0)
Luxemburg-Svájc 0-1 (0-1)
Dánia-Finnország 2-1 (0-1)
Görögország-Románia 1-3 (0-1)
Németország-Hollandia 3-0 (2-0)
Olaszország-Uruguay 0-1 (0-1)
Franciaország-Belgium 0-0
Anglia-Svédország 1-0 (1-0)
Szlovénia-Egyesült Államok 2-3 (1-3)
Macedónia-Albánia 0-0

Kedden Iker Casillas megdöntötte Andoni Zubizarreta rekordját, 127-edszer játszott a válogatottban.

Dél-Amerika már vb-selejtez, a legnívósabb keddi meccs a Kolumbia-Argentína volt: a hazaiak sokáig vezettek, de a hajrában jött Messi, az utolsó percben Sergio Agüero, és a vendégek nyertek 2-1-re.

Rovatok