Index Vakbarát Hírportál

A valenciai kapufa a Real Madriddal volt

2011. november 19., szombat 22:07

A spanyol bajnokság 13. fordulójában könnyen nyert a Barcelona, drámai meccsen a Real Madrid. A Valencia a 94. percben kapufát fejelt, majd volt egy sokat vitatott helyzet, amikor a földön fekvő Higuain talán nem kézzel mentett.

Erőlködés nélkül, 4-0-ra nyerte szombat esti bajnokiját a Barcelona. Piqué fejesgólja volt az első, majd az üresen hagyott Messi három védő közt kapta meg a labdát, és jobbal a hosszúba passzolta.

Puyolé volt az újabb gól, végül David Villáé a negyedik, aki hosszú idő után volt eredményes.

A Zaragoza nem találta el a kaput, ami a Nou Campban talán nem is annyira ritka, az viszont feltétlenül az, hogy a vendégcsapat tizenhat szabálytalansággal búcsúzott a stadiontól, míg a Barcának tizenkilenc faultja volt.

Barcelona – Zaragoza 4-0 (Piqué 18., Messi 43., Puyol 54., Villa 75.)

A Real Madridra sokkal nehezebb meccs várt, mert a harmadik Valencia mindenkire veszélyes, a Barcelona nem is tudott nyerni a városban.

A Real jól kezdett, Khedirának rögtön volt egy lövése, de ez még kimaradt, Benzema viszont megszerezte a vezetést. Xabi Alonso a saját térfeléről végzett el egy szabadrúgást, a francia csatár jobbal átvette a labdát, és mielőtt leesett volna, ballal a tizenhatos vonaláról a sarokba bombázott.

A második félidőnek volt egy rugdosós szakasza, majd miután lehiggadtak a csapatok szuper hajrát hoztak össze. Sergio Ramos egy szöglet után a kapufa segítségével gólt fejelt.

Soldado viszont nem hagyta, hogy sima legyen a meccs, előbb egy lecsorgót tökéletes mozdulattal lőtt a bal alsóba, majd C. Ronaldo találata után – a portugál elvitte a labdát a feleslegesen kimozduló kapus mellett, és a rövid sarokba lőtt - az üres kapuba passzolt.

Ennél a gólnál nagyon kényelmes volt a Real-védelem, Marcelo nem hitte, hogy Pablo még visszapasszolja a labdát, Ramos pedig nem hitte, hogy Soldado könnyen megelőzi.

Aduriznak volt még egy erős lövése, amit Casillas fogott, Soldado lőtt egyet lesről, de a java még csak ezután jött.

A 94. percben egy szabadrúgás után a kapufára fejelt a Valencia, a védők azonban nem tudtak felszabadítani, Soldado lőtt, Higuain az ötösön belül földön fekve talán nem kézzel blokkolt. A hazaiak perceken át reklamálták az esetet.

A 31 pontos Real három ponttal vezet a Barcelona előtt.

Valencia-Real Madrid 2-3 (0-1)
gól: Soldado (75., 83.), illetve Benzema (20.), S. Ramos (72.), C. Ronaldo (79.)

Rovatok