Index Vakbarát Hírportál

A Real lerohanta a Dinamót

2011. november 22., kedd 23:05

A Real Madrid már továbbjutóként lépett pályára az 5. BL-csoportforduló első játéknapján, kedden, de hamar bebiztosította a csoportelsőséget is.

Benzema a 2., Callejón a 6., Higuain a 9., Özil a 20. percben lőtt gólt. A vendégek csak statisztáltak a remek madridi támadásokhoz, a hazaiak ellenállhatatlanul játszottak.

Callejónnak csak négy perc kellett a szünet után a duplázáshoz, szűk 50 percnél öt góllal ment a Real Madrid. Benzema a 66.-ban rúgta a hatodikat. A vendégek 10 perccel a vége előtt megszerezték a becsületgólt, majd a 90.-ben még tovább szépítették a végeredményt. A Real biztos csoportelső, Lyon-Ajax 0-0, a második hely az utolsó körben dől el a két csapat között.

A Manchester United rosszul kezdett otthon, Phil Jones először talált a hálóba United-játékosként, csakhogy a sajátjába: szép akció ment a jobb oldalon, középen Gaitán várta a labdát, de a védő megelőzte, és a hálóba passzolt. 0-1 a 3. percben. Közel félóra kellett az egyenlítéshez, mert a hazaiak nem játszottak jól. Ekkor a kvázi először labdába érő Berbatov fejjel egyenlített, remekül csúsztatott a a hosszú, bal kapufához. Lesről, ám a partjelző nem vette észre, a bíró meg megadta a gólt - 1-1.

A pihenő után a MU rákapcsolt, Ashley Young, Berbatov, majd Fabio hagyott ki ziccert, főleg a brazilé volt nagy, de Artur kapus bravúrral védte az átemelési kísérletet, nem ült a földre. A nyomásnak a 60. percre lett meg az eredménye, amikor Evra ívelt szenzációsan Fletcher elé, első kísérlete még megakadt a kapusban, de a skót utánament, és az üres kapuba rúgta a labdát. A portugálok most reklamálták a lest, igazuk volt, az akció elején Berbatov újra lesen állt. A vendégek sokat nem szomorkodtak, a következő ellentámadásból egyenlítettek: De Gea hazaadást rúgott ki középre, a bal szélről aztán azonnal középre vágták a labdát a portugálok, ami a kapuson túljutott, Ferdinandban elakadt, Aimar elé pattant le - három méterről a hálóba vágta, 2-2. Nagy meccs lett, a 78.-ban Berbatov megnyerhette volna, de Fabio elegáns ívelését 20 centivel fölé rúgta, pedig most nem volt lesen.

Hiába nyomott a United a lefújásig, a győzelem nem jött össze, ami azt jelenti, a Benfica továbbjutott, az angolok a Romániában nyerő Basellel az utolsó fordulóban döntik el, melyikük megy velük. Alex Ferguson csapatának jó az iksz, ám mivel a Galati Lisszabonba megy, valószínűleg a győzelem is csak a második helyhez lehet elég.

A Basel már a szünetig hármat lőtt a Galati-nak, a románok a hajrára mégis feljöttek egyetlen gólra.

A Bayern a Realhoz hasonlóan kezdett, Ribery és Mario Gomez góljával 25 perc alatt elhúzott a Villarrealtól, viszont a spanyolok a második félidő elején szépítettek, és visszajöttek a meccsbe. Nem sokáig, Ribery a második góljával újra biztossá tette a hazai vezetést.

A németek nyertek, és megnyerték a csoportot is.

A nap rangadóján a Napoli indított erősen a Manchester City ellen, Cavani meg is szerezte a vezetést, ám a vendégektől az olasz Balotelli egyenlített. A maradonás hangulatban Cavani rúgott még egyet közvetlenül a szünet után, a hazaiak jól játszottak, és meg is tartották az előnyt a végéig. A Cityvel az utolsó körben döntik el a továbbjutást.

A B csoportban a Lille idegenben verte a nap első meccsén a CSZKA Moszkvát, vagyis az Inter tudta, ha a Trabzonsporral ikszel, csoportelső: így is tett, 1-1-re végzett.

Az utolsó kört ezekben a csoportokban december 7-én rendezik.

Eredmények:

A csoport:
Napoli (olasz)-Manchester City (angol) 2-1 (1-1)
gól: Cavani (17., 49.), illetve Balotelli (33.)

Bayern München (német)-Villarreal (spanyol) 3-1 (2-0)
g: Ribery (3., 69.), Gomez (24.), illetve Guzman (50.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayern München 13 pont, 2. Napoli 8, 3. Manchester City 7, 4. Villarreal 0

B csoport:
Trabzonspor (török)-Internazionale (olasz) 1-1 (1-1)
g: Altintop (23.), illetve Alvarez (18.)

CSZKA Moszkva (orosz)-Lille (francia) 0-2 (0-0)
g: Berezuckij (49., öngól), Sow (64.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Internazionale 10 pont, 2.Trabzonspor 6, 3. CSZKA Moszkva 5 (7-7), 4. Lille 5 (6-6)

C csoport:
Otelul Galati (román)-FC Basel (svájci) 2-3 (0-3)
g: Giurgiu  (75.), Antal (81.), illetve F. Frei (10.) A. Frei (14.), Streller (37.)

Manchester United (angol)-Benfica (portugál) 2-2 (1-1)
g: Berbatov (30.), Fletcher (60.), illetve Jones (3., öngól), Aimar (61.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Benfica 9 (7-4), 2. Manchester United 9 pont (10-6), 3. FC Basel 8, 4. Otelul Galati 0


D csoport:
Real Madrid (spanyol)-Dinamo Zagreb (horvát) 6-2 (4-0)
g: Benzema (2., 66.), Callejón (6., 49.), Higuain (9.), Özil (20.), illetve Beqiraj (81.), Tomecak (90.)

Olympique Lyon (francia)-Ajax Amsterdam (holland) 0-0

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 15 pont, 2. Ajax Amsterdam 8, 3. Olympique Lyon 5, 4. Dinamo Zagreb 0

Rovatok