Index Vakbarát Hírportál

Pep, töketlen szar vagy Joséhoz képest!

2011. november 22., kedd 10:17

A 30 éves Zlatan Ibrahimovic a napokban adta ki életrajzát, a könyv Svédországban és Olaszországban jelent meg, a futballista hazájában alig egy hét alatt megdöntött minden eladási rekordot. A világklasszis négy európai topklubnál megélt kalandjaiból idézünk.

Juventus

"Mi voltunk a legjobbak, el akartak minket süllyeszteni. Nem véletlen, hogy a sztori akkor jött ki, amikor már majdnem megnyertük a Scudettót, zsinórban a másodikat. Mindenért a pályán küzdöttünk meg, a bírókat mi sem szerettük. El akartak takarítani minket az útból, ennyi az igazság" - Zlatan az olasz bundabotrányról, amiben a Juvétól két bajnoki címet elvettek, a csapatot a másodosztályba küldték, az igazgatót meg évekre börtönbe.

"Capellónál minden szögből lövöldöznöm kellett edzésen, oldalról, szemből, távolról, közelről, mindenhonnét, lövés, lövés, lövés. Azt kérdezte tőlem, tudom-e, kinek van a legjobb rúgótechnikája a klubnál, azt feleltem, Del Pierónak vagy Nedvednek. Azt mondta, soha, a kapusedzőnek, mert ő egy nap ezerszer rúg kapura az év minden napján" - edzés a Juventusnál Fabio Capello alatt. Az olasz a kevés ember egyike, akit még ő is tisztel.

Inter

"A legnagyobb kihívás az volt, hogy megszűntessem a klikkesedést. Addigi csapataimban nem volt ilyen, jóban voltunk, egy nagy társaság az egész, az Ajaxnál, a Juvénél. Itt beléptem az öltözőbe, az egyik sarokban ültek a brazilok, a másikban az argentinok, közöttük meg a többiek. Véget kellett ennek vetnem, megkérdeztem, miért viselkednek úgy, mint a gyerekek, és felvetettem az elnöknek is a problémát. Azért ne nyerjünk bajnokságot, mert a játékosok nem hajlandóak vegyülni? Fel kellett törnöm a klánokat, Moratti is így gondolta, az öltözőnek egységesnek kell lennie. Utálom, ha nem így van" - a vége bajnoki cím.

Barcelona

"A Barcával valóra vált az álmom, minden vágyam volt, hogy ideszerződjek. Minden rendben ment, de aztán Messi kitalálta, hogy előrébb akar játszani és középen, emiatt elvesztettem a helyemet a pályán. Engem áldoztak fel, a szabadságom, amire szükségem van, megszűnt. Beszélni akartam erről Guardiolával, és a míting látszólag jól is sikerült. Azt mondtam, vett egy Ferrarit, de úgy akarja vezetni, mint egy Fiatot, ez tetszett neki. Mégis elkezdett kiutálni. Bementem egy szobába, ő kiment vagy mindenkinek köszönt, csak nekem nem. Elkezdtem alkalmazkodni, olyanná kellett válnom, mint a kisiskolásoknak, mint Messi, Xavi vagy Iniesta, akik ebben a közegben nőttek fel. Akik vakon követték az edzőjüket, és sosem kérdezték, miért, mint én. Azokat a srácokat birom, akik átmennek a piroson, ennek ellenére megpróbáltam kedves lenni, de ez csak egy ideig tartott. Amikor elvették a pozíciómat, már nem törekedtem erre. Például a barcásoknak mindig visszafogottan kell viselkedniük, tilos sportkocsival edzésre járniuk, ami röhej. Mi közük hozzá, hogy mit vezetek? Egyik nap a Ferrarimmal gurultam be, balhé is lett belőle."

Barcelonai évének persze nem ez vetett véget, hanem ez: "Pep csak bámult rám, és vakarta azt a kopasz fejét, én meg elvesztettem az enyémet. Töketlen vagy, szart sem érsz Mourinhóhoz képest, és szarsz is tőle, menj a picsába, ordítottam neki. Teljesen megőrültem, és egy ruháskosarat áthajítottam az öltöző másik végébe. Ő meg sem szólalt, csak elkezdte összeszedni a zoknikat".

Milan

"Az első meccsen Cesenában büntetőt rontottam, veszítettünk. Olyan ideges lettem, hogy a doppingszobában kettétörtem egy asztalt. Valaki rám szólt miatta, befenyítettem, hogy ő is így végzi. Nem így akartam bemutatkozni, bizonyítanom kellett, bizonyítani akartam minden áron."

Sikerült, házigólkirály lett, bajnokságot nyertek, így most már mindent megírhatott a múltszezonról: "Onyewuval edzésen verekedtünk össze, eltörte az egyik bordámat, majdnem széttéptük egymást, alig tudtak szétválasztani minket. A klub azt kérte, nyilatkozzam azt, hogy megsérültem, nem árultuk el a sajtónak, mi bajom van".

Svéd válogatott

"Ott voltunk mind egyben, jó srácok. De volt valaki, aki nem illett közénk, egy primadonna, aki mindig azzal jött, az Arsenalnál ezt így csináljuk meg úgy csináljuk, tudjátok, ott tényleg értenek hozzá. Különleges busszal akart utazni, mert volt valami hátsérülése. Kiakasztott, mindig baja volt valamivel" - valószínűleg nem Stefan Schwarzra, inkább Freddie Ljungbergre gondolhat Zlatan. (Több svéd nem játszott az Arsenalban az utóbbi 20 évben.)

Rovatok