Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea Leverkusenben izzad, Kassai fúj

2011. november 23., szerda 16:22 | aznap frissítve

A Milan-Barca mellett több éles meccset is játszanak a BL ötödik körének második játéknapján. Vezet a legjobb magyar bíró is.

A Borussia Dortmund a továbbjutási esélyek életben tartásáért játszik majd az Arsenallal Londonban. Jürgen Klopp edző szerint csapatának nyernie kell, hogy versenyben maradjon a nyolcaddöntőbe jutásért. Nehéz dolguk lesz, mert az Arsenal legutóbbi 36 hazai BL-meccséből mindössze egyet vesztett el, ráadásul a hétvégén sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg. Ha Wengerék győznek, mindenképpen továbbjutnak, de a döntetlen is elegendő, ha az Olympique Marseille-Olimpiakosz találkozón nem nyernek a vendégek. A franciák akkor mennek tovább, ha több pontot szereznek a görögök ellen, mint a németek az angolokkal szemben.

Az E csoportban a listavezető Chelsea megy a második Bayer Leverkusenhez. A találkozót Kassai Viktor vezeti. Lampardék győzelemmel mindenképpen nyolcaddöntősök, míg döntetlennel csak akkor, ha a spanyol Valencia kikap Tőzsér és Köteles csapatától, a Genktől. A Leverkusen is továbbmehet, ha nyer, a spanyolok pedig kikapnak. Villas-Boas nagyon jól tudja, hogy egy újabb vereség már nagyon ciki lenne, utolsó négy bajnokijukból kettőt elvesztettek, csak egyet tudtak megnyerni. A tavaly a Portóval minden megnyerő portugál trénert BL-győzelemért szerezte meg a Chelsea. "Szeretném a csapatot visszaállítani a győztes útra. Ha ilyenek az eredmények, mindig az edző fejét akarják. Megértem a kritikákat, nincs mentség, de nem aggódom amiatt, amit az emberek többsége mond."

A G csoportban Huszti Szabolcs csapata, a Zenit az APOEL Nicosiát nem bírta megverni. A ciprusiak ezzel csoportelsők és továbbjutottak. Az oroszok akkor biztosítják be továbbjutást, ha több pontot szereznek, mint a portugálok.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

E csoport:
Bayer Leverkusen (német)-Chelsea (angol) 20:45 ó
Valencia (spanyol)-Genk (belga) 20:45 ó

F csoport:
Olympique Marseille (francia)-Olimpiakosz (görög) 20:45 ó
Arsenal (angol)-Borussia Dortmund (német) 20:45 ó

G csoport:
Zenit (orosz)-APOEL Nicosia (ciprusi) 0-0
Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Porto (portugál) 20:45 ó

H csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Viktoria Plzen (cseh) 0-1
AC Milan (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó.

Rovatok