Index Vakbarát Hírportál

A partjelző meggyőzte a bírót, kamu 11-es

2011. november 26., szombat 19:04

Izgalmas meccset játszott a Premier League-ben szombaton a Manchester United a Newcastle Unitedddel. A vendég északiak az első félidőben jobbak voltak Rooneyéknál, a MU pocsékul játszott, mint az utóbbi időben általában.

0-0 volt a szünet, a második félidőre jócskán feljavultak a hazaiak, és Chicharito Hernandez mázlis góljával hamar megszerezték a vezetést. Rooney lőtt távolról, a labdát egy védő blokkolta, de telibe lőtte a mexikóit, akinek hasáról a kapuba pattant a labda.

A hazaiak uralták a meccset, de a 60. percben váratlanul egyenlített a Newcastle. Ben Arfa elől mentett szögletre, becsúszva Rio Ferdinand, a bíró mutatta, jöhet a sarokrúgás, de a partjelző közbeszólt: meggyőzte a bírót, a hátvéd embert rúgott, nem labdát, így büntető lett a vége. Ba simán behelyezte.

A maradék félórában a Newcastle át sem jött a félpályán - tíz perccel a vége előtt Jonast második sárgával leküldték -, a manchesteri United temérdek helyzetet kihagyott, a kapus nagyokat védett, vagy amikor már rajta is túlment a labda - Chicharito fejese - az exunitedes Danny Simpson mentett becsúszva a vonalról.

A 94.-ben így is a kapuba talált újra a csatár, de gólját a másik partjelző érvénytelenítette les miatt. Lehet, hogy tíz centivel ott is volt, de az asszisztenst iskább az győzhette meg, hogy Giggs okos lapos beadására rácsúszott egy társa, és oldalról úgy tűnhetett, bele is ért - akkor tiszta les, csakhogy Giggs passzát nem érintette útközben senki.

A ManUnited nagyon fontos pontokat veszített, vasárnap a ManCity, ha nyer Liverpoolban, már hét ponttal elhúzhat a tabella élén.

Szombaton játszott a Chelsea, és zsinórban két vereség után nyert is, simán verte a Wolwerhamptont. Terry fejelte az elsőt, majd Juan Mata adott mesteri gólpasszt Daniel Sturridge-nek. (A spanyol szabálytalanság árán vitte el a labdát, buktatni sem tudták, de nem fetrengett, futballozott.)

A szenzációs kis spanyol a harmadikat maga rúgta, középről, 12 méterről vágta a kapuba a labdát.

Győzött a Tottenham is, így vesztett pontokban már jobban áll, mint a Manchester United, csak egy meccsel kevesebbet játszott, 13 helyett 12-t.

A remek Adebayor kettőt, Defoe egyet lőtt, visszajöttek 0-1-ről. A meccsen súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett Gera Zoltán.

Az Arsenal döntetlent játszott a vendég Fulhammel, így megszakadt ötmeccses győzelmi sorozata a bajnokságban. A meccs mindkét gólját a belga Thomas Vermaelen szerezte, aki előbb a saját, majd a vendégek kapujába talált be.

Premier League, 13. forduló


Bolton Wanderers-Everton 0-2 (0-0)
g: Fellaini (49.), Vellios (78.)
kiállítva: Wheater (19., Bolton)

Chelsea-Wolverhampton Wanderers 3-0 (3-0)
g: Terry (7.), Sturridge (30.), Mata (45.)

Manchester United-Newcastle United 1-1 (0-0)
g: Hernandez (49.), illetve Ba (64., 11-esből)
kiállítva: Gutierrez (79., Newcastle)

Norwich City-Queens Park Rangers 2-1 (1-0)
g: Martin (15.), Holt (74.), illetve Young (59.)

Sunderland-Wigan Athletic 1-2 (1-1)
g: Larsson (8.), illetve Gomez (44., 11-esből), Di Santo (92.)

West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 1-3 (1-1)
g: Mulumbu (10.), illetve Adebayor (25., 92.), Defoe (81.)

Stoke City-Blackburn Rovers 3-1 (1-0)
g: Delap (28.), Whelan (58.), Crouch (72.), illetve Rochina (86.)

Arsenal-Fulham 1-1 (0-0)
gól: Vermaelen (82.), illetve Vermaelen (65., öngól)

Rovatok