Index Vakbarát Hírportál

Piqué hülye sárga miatt bukhatja a Clásicót

2011. december 1., csütörtök 11:26

A Barcelona hátvédje a Rayo Vallecano elleni bajnoki 83. percében időhúzásért kapott sárgát, ami az ötödik volt neki idén. Emiatt biztosan kihagyja a szombati, Levante elleni bajnokit, de mivel valószínűleg szándékosan provokálta ki a lapot, a december 10-i, Real Madrid elleni rangadóról is könnyen hiányozhat.

A spanyol szövetség pénteken vizsgálja az ügyet. Egy nemrégiben hozott szabály szerint aki szándékosan provokálja ki ötödik lapját, azt nem csak egy, hanem két meccsre is eltilthatják és 600 eurós büntetést is kell fizetnie. A Barcelona két következő találkozója a Levante és a Real Madrid elleni lesz.

Az esetnél Piqué és Pep Guardiola is nagyon meg voltak lepődve, pedig nyilván tudták, húsz másodperc alatt felívelni a labdát 4-0-ás vezetésnél az ellenfél térfelére, jogos időhúzás és lap.

Hangsúlyozni kell, hogy a szövetség csak akkor tiltja el Piquét, ha Pérez Lasa, a Rayo elleni meccset fújó bíró jelentésében is az áll, hogy a védő szándékosan húzta az időt. Az új szabály bevezetése óta ez lenne az első ilyen döntés.

Nem ritka, hogy ehhez a módszerhez folyamodnak a játékosok, ha mindenképpen ott akarnak lenni egy meccsen, de csak egy sárgányira vannak az eltiltástól. Egy sárgával a következő meccset kihagyják, aztán mire kell, tiszta lappal indulnak. A Real Madridnál szinte pontosan egy éve volt ilyenből balhé, akkor Ramos és Xabi Alonso kiállíttatták magukat a BL csoportkörében, hogy a kieséses szakaszt már lap nélkül kezdjék. Ők akkor csak pénzbüntetést kaptak.

A Real Madrid-Barcelonát december 10-én, este tíz órától rendezik. A találkozót online nézheti az Indexen.

Rovatok