Index Vakbarát Hírportál

Kiállított játékost így még nem szerettek

2011. december 6., kedd 08:58

Másodszor állították ki pályafutása alatt Juhász Rolandot. Az Anderlecht a Leuvent fogadta, Juhász becsúszott a 79. percben, elrúgta a labdát, a csatár elesett, a bíró azonnal ítélt, és a magyar válogatott középhátvédje pirosat kapott.

„Az dühít a legjobban, ahogy becsúsztam, azonnal hallottam a sípszót, egyetlen pillanatot sem várt a bíró, rögtön a zsebéhez és így rögtön pirosat kaptam. Ha esetleg várt volna még egy ütemet, vagy esetleg kinéz a játékvezetőre, vagy megvárja merrefelé gurul a labda, de nem. Mintha már a mozdulatomnál elhatározta volna, hogy mi lesz a vége. Volt már olyan, hogy becsúszás után felálltam, reklamálni akartam, de meg sem szólaltam, csak a kezem tettem össze, máris kaptam egy sárgát. Most is ilyen érzésem volt" - mondta Juhász az Indexnek.

"Győztes gólnál nem adtam ennyi interjút, mint most. Mindenki pozitív volt, esküszöm, ilyenre még nem volt példa. Piros lap után felmentenek. Az magától értetődő, hogy kiállok ilyenkor is, vereség után is mindig odaálltam, ha kérdeztek. Így most mehetek a keddi fegyelmire, egy meccset valószínűleg kapok, ami baj, mert én mindig játszani szeretnék. Nem szeretem átadni a helyem, mert ezért megküzdöttem, kiharcoltam magamnak. Nem mondom, elég komoly a terhelés a bajnokságban és az Európa Ligában is, de nagyon nem örülnék a pihenőnek, pláne, mert ártatlan is vagyok” – tette hozzá.

A 27 éves védő az utolsó tíz percben jól jött volna az Anderlechtnek, amikor már csak ívelgettek a brüsszeliek. Kiállítása előtt is volt egy jó fejese.

"Öt pontot vett el tőlünk ez a csapat, ez is külön bosszantó, mert egy alsóbb ligás csapat is többet akar ellenünk csinálni, mint ők, de ez az antifutball így is eredményes lett.”

Juhász nem ment az öltözőbe, a folyosóról végignézte, mi történik, így azt is láthatta, társai még három sárgát kaptak.

„Nehéz ezen túltenni magam. Lehet, hogy kívülről úgy látszik, sikerült, de belül azért érzem, mert igazságtalanság történt velem szemben” – mondta a meccs után pár órával.

Mivel a belga bajnoki cím Bajnokok Ligája főtáblát ér, fontos lett volna verniük a Leuvent, de még így is vezetnek három ponttal. A nyáron a Glasgow szerette volna soraiban látni, de a belgák hajthatatlanok voltak a negyedik ajánlat után is.

„Továbbra is azt gondolom, szeretném kipróbálni magam máshol. De az nagyon fontos, hogy jól megy nekünk az EL-ben, öt kör után még pontot sem veszítettünk. Emellett: BL-ért nyilván sokan elég sokat hajlandóak áldozni. Ha Tőzsérrel egy csapatban lehetnék, az is a maradás mellett döntene. De egyelőre legyünk túl a keddi meghallgatáson. Mert én egy meccsről sem szeretek hiányozni” – összegzett.

Rovatok