Index Vakbarát Hírportál

Románia után Andorra is akadékoskodott

2011. december 7., szerda 15:17

A D csoportot kivéve valamennyi európai világbajnoki selejtező-csoportban megegyeztek az érintett válogatottak. A magyar csoportban azonban továbbra sincs menetrend, mert először Románia nem akart márciusban Hollandiával játszani.

„Ha a hatból egy nemzet nem írja alá a programot, akkor az egész bukik. Az amszterdami megbeszélés sokáig nagyon pozitívan alakult, aztán nem jött össze a sorrend megállapítása. Utána emailben érintkeztünk, volt egy tervezet, amelyik Észtországnak és Andorrának nem felelt meg. Vagyis: mindketten azt szorgalmazták, menjünk a FIFA-hoz. Valóban ez az utolsó lépés, a határidő december tizenötödike, de ha januárban megvan a megállapodás, még azt is elfogadja a szervezet" – mondta Berzi Sándor alelnök, aki a tárgyalásokat bonyolítja.

"Volt olyan, hogy mi egyeztünk meg előre, most nem ez a helyzet. De még így is adok ötven százalékot az időpontok fixálására. Számunkra eddig elfogadhatatlan tervezet nem volt, természetesen abba mi sem mennénk bele, hogy az utolsó két meccset idegenben játsszuk, ahogy Koeman idején. Ezzel ugyanis eleve lemondanánk a továbbjutási esélyekről” - jelentette ki.

Megerősítette, ez az utolsó olyan sorozat, amikor a válogatottak megegyezéses alapon alakítják ki a programot, a következő kiírásban már azt is kisorsolják, milyen lesz a selejtezők sorrendje.

A válogatott jövőre költözik a fővárosból, mert a Puskás Stadion bontása miatt Győrben vagy Székesfehérváron játssza mérkőzéseit.

Rovatok