Index Vakbarát Hírportál

Megmozdul végre a FIFA: lesz gólkamera

2011. december 7., szerda 10:10

A 2010-es labdarúgó-világbajnokságon az angol Frank Lampard hatalmas meg nem adott gólja – a meccset is befolyásolta, mert 2-0-s német vezetésnél született - után a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) sokáig halogatott, most azonban úgy tűnik, felgyorsul valami.

Sepp Blatter bejelentette a Bildnek adott exkluzív interjújában, ősztől lesz gólkamera. A pontos technikai kivitelezést egyelőre nem árulta el, de azt sugallta, az elvi döntés a hosszú halogatás után megszületett. A részletek pontosítása márciusban lesz.

A német lap edzőket, korábbi klasszisokat kérdezett meg. Felix Magath nem kertelt: „végre az első lépés a helyes irányba.”

A Werder trénere, Thomas Schaaf azt jegyzi meg, végre mindenki láthatja a helyszínen, hogy a labda átment-e a vonalon, hiszen egy-egy esetnél úgyis ez érdekel mindenkit. Mások azt emelték ki, hogy a bíróknak a technikai segítség nélkülözhetetlen.

Puhl Sándor még a világbajnokság alatt az Indexnek azt mondta, szerinte szükségtelen a videóbíró, az ellenőrnek azonban azonnal látnia kell a visszajátszást, tudnia kell, mi a helyes döntés, és neki kellene a bíró fülére szólnia. Szerinte ez költséghatékony és humánus megoldás.

A Bayern szélsője, Thomas Müller ugyanakkor azt mondja, tévedések nélkül nincs futball, különben unalmas lenne. Neuer kapus sem örült felhőtlenül – ő kapta Lampard gólját -, és inkább ódzkodik attól, hogy kamerát építsenek a kapuhoz.

Rovatok