Index Vakbarát Hírportál

Bundára gyanakodnak a zágrábi 7-1 miatt

2011. december 8., csütörtök 12:16

Az Ajax 3-0-ra kikapott a Real Madridtól a Bajnokok Ligájában, és mivel a Lyon hetet rúgott Zágrábban, jobb gólaránnyal a franciák jutottak másodikként a kieséses szakaszba. A hollandok szerint több, mint gyanús a meccs, ráadásul egy zágrábi játékos rákacsintott a lyoni Gomisra, 5-1-nél.

A hollandoknak két teljesen szabályos gólját nem adták meg, holott a jobb gólkülönbségükhöz nagyon kellett volna. Érdekes az is, hogy az eddig öt meccsen mindössze két gólt szerző Lyon most hetet lőtt Zágrábban úgy, hogy a félidő még 1-1 volt. Az is igaz, hogy a horvátokat mindenki rendesen megszórta, de a hollandok szerint a Lyon több feltűnő találatot szerzett. "Tudom, hogy tíz emberrel játszottak, de úgy hallottam, meglehetősen könnyen szerezték a gólokat. Ha valami furcsa történt, bizonyítani fogjuk" - mondta Frank de Boer, az Ajax edzője.

De Boer segítője, aki látta a zágrábi meccset, azt mondta, ennyi gólt fél óra alatt nem lehet normális körülmények közt szerezni.

A legnagyobb balhé azonban a zágrábi Vida miatt van, aki az ötödik francia gólnál felvette a labdát a hálóból, odaadta a lyoni Gomisnak, majd rákacsintott, aztán felemelt hüvelykujját mutatta. A Madrid akkor még csak 2-0-ra vezetett Amszterdamban, ami azt jelentette, hogy a Lyonnak még egy gólt kell lőnie és ők jutnak tovább az Ajax helyett, ha a hollandiai meccs 2-0 marad. (Mourinho csapata végül még egyet rúgott, így már az 5-1 is elég lett volna a Lyonnak a második helyhez.)

Gomis egyébként hét perc alatt mesterhármast lőtt, ezzel rekorder lett a BL történetében.

A holland De telegraaf című lap szavazást indított, hogy vizsgálódjon-e az UEFA az ügyben, 80% igennel voksolt.

A D csoport vége így az lett, hogy a Lyon és az Ajax is nyolc-nyolc ponttal fejezte be, de a franciák 9-7-es gólkülönbségük miatt megelőzték az Ajaxot, akik hatot rúgtak, hatot kaptak.

Rovatok