Index Vakbarát Hírportál

Thierry Henry sírt a saját szobránál

2011. december 10., szombat 19:36

A 125 éve alapított Arsenal három legendás játékosáról mintázott szobrot helyezett el az Emirates Stadion mellett. Thierry Henry könnyekig meghatódott, amikor leleplezték a szobrát.

A térden csúszó gólörömét ábrázoló szobra mellett rövid beszédet tartott: megköszönte a klubnak, a szurkolóknak és a játékostársaknak, hogy ott lehet. "A legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy egyszer szobrom lesz szemben a stadionnal, annál a klubnál, amelyiket a legjobban szeretek".

"Meg kell köszönnöm a szurkolóknak is, mindig nagyon különlegesek voltatok, mindig a legjobbat akartátok kihozni belőlem. Tudom, ez nem volt mindig elég, de minden pályán ott voltatok, és kiálltatok a klubért."

Néhány mondattal később elcsuklott a hangja, és könnyezni kezdett, meghatottságát viccel oldotta fel: "Tudom, régebben sokszor megölt volna a sajtó, mert nem mutattam ki az érzelmeim, na most láthatják, milyen érzelmeim vannak a klub iránt, amelyet szeretek."

Henry 1999 és 2007 között volt a klub játékosa, 226 gólt lőtt, kétszer-kétszer nyert a bajnokságban és az FA-kupában. Rajta kívül Tony Adams korábbi csapatkapitányról és Herbert Chapman menedzserről készíttetett szobrot az Arsenal.

Rovatok