Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea tett egy szívességet a MU-nak

2011. december 12., hétfő 23:21

Tizenötödik Premier League-meccsén veszített először a tabellát vezető Manchester City a szezonban, a Chelsea vendégeként: 2-1.

Remekül kezdtek Balotelliék, az olasz másfél perc után betalált: Ivanovics rosszul helyezkedett, a csatár kilépett, a sprint végén elegáns mozdulattal, ballal kicselezte Cech kapust, és jobbal, lazán az üres kapuba gurított.

A City irányította a játékot, a Chelsea-nek nem volt helyzete, de alig túl a félórán egyenlített. Sturridge jobb szélsőben nagyon csúnyán befűzte Clichyt, tökéletesen centerezett, Meireles az üres kapuba belsőzött.

A szünet után az 56. percben fordult a meccs: a gyengén játszót Clichy teljesen elkésve lépett be Ramires elé, második sárga, piros, nem is reklamált.

A Cityn nem látszott az emberhátrány, szépen tartotta a labdát, ennek ellenére Mancini edző egyik támadóját és legtámadóbb középpályását is lehozta, Agüero és David Silva ment le - az olasz tréner megpróbálta kihúznia a végéig az ikszet.

Talán sikerült is volna, mert a Chelsea nyomott, de nem túl veszélyesen, ám hét perccel a vége előtt Lescott fejmagasságban blokkolta karral Ramires csavarását, így a bíró büntetőt ítélt. A 70. percben beállt Frank Lampard beverte, 178. gólját lőtte a klubnál, csapata nyert, és harmadiknak jött fel a bajnokságban.

A londoniak hét ponttal vannak lemaradva a ManCitytől, de a kettő között ott van még az este nyertese, a Manchester United, így mindössze két pontra az éltől.

A Serie A-ban is nagy rangadót rendeztek hétfőn, az első Juventus ment a Rómához. A hazaiak Totti passza és De Rossi gyenge, de helyezett kapáslövése után vezettek, mert Vidal az ötösön akkora lyukat rúgott, hogy a lába majdnem elrepült, a labda meg a hálóba pattogott.

A Juve azonnal egyenlíteni akart, támadott, szétfutotta a hazaiakat, és egy óra után sikerült, is Chiellini fejesével. Percek múlva viszont Tottiék büntetőhöz jutottak, amit a kapitány vállalt, ám lövését Buffon kivédte.

Maradt az 1-1, egészen a végéig, ami azt jelenti, hogy a Juventus továbbra is veretlen a szezonban, és továbbra is első. Jobb gólkülönbséggel vezet az Udinese és két ponttal a Milan, illetve a Lazio előtt. A Roma csak kilencedik.

Rovatok