Index Vakbarát Hírportál

Az MTK felszámoltatná a Zaragozát

2011. december 16., péntek 15:44

Büntetőfeljelentést tesz a napokban az MTK Pintér Ádám közel másfél éve ki nem fizetett zaragozai átigazolása miatt, a kék-fehér klub bekapcsolódott a spanyol élvonalbeli csapat elleni csődeljárásba is – nyilatkozta Domonyai László, a magyar klub ügyvezetője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Az MTK-t irányító résztulajdonos szerint a Pintér Ádám átigazolásáról szóló szerződést zaragozai részről aláíró spanyol klubvezető már 2010-ben tudta, hogy nem fog fizetni a fiatal magyar középpályásért, mert csapatának annyi a tartozása. Az idén a másodosztályban első MTK vezetése Magyarországon jelenti fel a spanyolokat, de nyomozni Spanyolországban is kell majd. A Zaragoza egyébként egymillió euróval és annak évi tízszázalékos kamataival tartozik. Domonyai szerint a be nem érkező pénz miatt eddig nem sikerült teljesen stabilizálni a klub anyagi helyzetét a nyári tulajdonosváltás után, amikor Várszegi Gábor távozott az egyesülettől.

Az ügyvezető azt mondta, télen biztosan eligazol tőlük az őszi szezonra Görögországból hazaérkezett Németh Krisztián. A 23 éves, négyszeres válogatott támadó belga, holland vagy német csapatban köthet ki. Januárban eldől az is, hogy a 18 éves középpályást, Hajdú Ádámot szerződteti-e a Liverpool.

2014-re végezhetnek a meglehetősen romos Hungária körúti MTK stadion rekonstrukciójával Deutsch Tamás elnök terve szerint – mondta az ügyvezető. Előtte a társasági adótámogatásokból szerezhető pénzből jövő tavasszal a füves és műfüves edzőpályákat és az öltözőket újítanák fel az utánpótláscsapatok számára. Több százmillió forintos támogatásra pályázott ehhez a klub, de az ügyvezető azt még nem tudta megmondani, végül mennyi pénz folyhat be a klubhoz.

Rovatok