Index Vakbarát Hírportál

Eto’o-t évekre kiírták a válogatottból

2011. december 17., szombat 19:22

Tizenöt meccses eltiltást kapott hazájában Samuel Eto'o, a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala kameruni labdarúgója.

A válogatott 31 éves csapatkapitányát azért büntették meg, mert november 15-én nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére az Algéria elleni, elmaradt barátságos mérkőzésen.

A kameruniak előbb belső adminisztrációs problémára hivatkozva mondták le az algíri találkozót, később azonban kiderült, hogy a játékosok sztrájkja miatt nem tudott elutazni a küldöttség.

A futballisták saját verziójuk szerint azért tagadták meg a fellépést, mert a Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna.

A szövetség viszont azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

Mohamed Yia kameruni szövetségi elnök levélben kért elnézést az okozott kellemetlenségért, de az algériaiak ennyivel nem érték be, 770 ezer eurót követelnek a kameruni válogatottól. Az Internazionaléban házi gólkirály Eto'o augusztusban szerződött Milánóból az orosz Anzsi Mahacskalához, 27 millió euróért.

Rovatok