Index Vakbarát Hírportál

Nyárnál korábban nem bontják a Puskást

2011. december 21., szerda 13:31

Át kellett alakítani a 2012-es évi költségvetés szerkezetét és számait, így jövőre egymilliárd forint jut a Puskás Ferenc Stadionnal és az Üllői úti Albert Flórián Stadionnal kapcsolatos munkálatokra - közölte az InfoRádióval az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke.

A Puskásra eredetileg a jövő évi büdzsében hétmilliárdot szántak, ezt kurtították meg. Az egész építkezés körülbelül 40 milliárdba kerülne.

Bánki Erik nem tart attól, hogy ez a döntés érdemben érinti a két beruházást, mert jövőre a tervezésnek, a pályáztatásnak kell lezajlania, valamint esetleg elkezdődhet a bontás, az építkezés 2013-2014-re volt tervezve. "Ha sikerül annyira felgyorsítani a folyamatokat, hogy jövőre megindul az érdemi bontás, akkor módosító indítványt nyújtanak be, amivel előteremthető a szükséges forrás" - tette hozzá.

Legkorábban jövő nyáron születhet meg a döntés a Puskás bontásáról, míg a Ferencváros létesítményét előbb vissza kell szereznie a klubnak, ezután indulhat el az építkezés - emelte ki.

A Fidesz politikusa arról is beszélt, hogy magántőkét nem terveznek bevonni a stadionok építésébe, a teljes projekteket állami forrásból fedezik.

A bizottság elnöke hangsúlyozta: a debreceni stadionra szánt 10 milliárd forint érintetlen maradt, mert a munkák már elkezdődtek, rövidesen a kivitelezők kiválasztásáról döntenek majd. A Loki 2014-ben már új arénában léphet pályára a tervek szerint.

Rovatok