Index Vakbarát Hírportál

Kamutizenegyessel indult a Barca-kivégzés

2011. december 23., péntek 00:20

A 16 közé jutásért vívott párharc első meccsén a Barcelona 1-0-ra verte idegenben a Hospitalet-t a spanyol Király Kupában. A csütörtök esti visszavágón egy csapatnyi játékos hiányzott a hazaiaktól: Messi, Mascherano, Alves, Adriano, Alexis, Keita és Abidal nem volt a keretben, Afellay és Villa pedig sérült.

Ennek ellenére egy percig sem volt kérdéses a továbbjutás, a hazai csapat a 11. percben lőtte az elsőt harmadosztályú ellenfelének: Cuenca nevetségesen feldobta magát a 16-oson belül, a mégis megadott 11-est Pedro a jobb alsó sarokba lőtte, 1-0. A 19. percben Xavi ugratta ki Fabregast, a bepasszolt labdát Iniesta lőtte be két lépésről az üres kapuba, 2-0. A 23. percben Thiago emelt át a kapus felett, a 36.-ban megint Fabregas játszott nagyot, labdáját Xavi pörgette be, a 43.-ban Tello a saját térfeléről indulva jutott el a kapuig, és nem hibázott: 5-0 volt a félidő.

A 49.-ben Cuenca talált be 10 méterről, aztán Thiago gurított a jobb alsóba, a 65.-ben megint Tello jött, most 11 méterről, a végeredményt a 81. percben Cuenca állította be.

A Barcelona 9-0-ra győzött, és 10-0-s összesítéssel jutott a kupa nyolcaddöntőjébe.

Rovatok