Index Vakbarát Hírportál

Ellen Puskás-díj: Boateng, Messi vagy Real

2011. december 29., csütörtök 09:52

A FIFA tíz gólt jelölt az idei Puskás-díjra, vagyis az év legjobb góljának, majd a listát hármasra csökkentette: január 9-én Messi, Rooney vagy Neymar veheti át a trófeát a szurkolók internetes szavazása alapján.

Kié a legjobb?

  • 897
    Boateng
  • 711
    C. Ronaldo & Real
  • 673
    Messi

Csodálatos gólokat szereztek, de voltak hasonlóan nagyszerűek idén, amik a FIFA-nál még a tízbe sem fértek be, ezeknek indítunk ellen Puskás-díjat.

Az egyszerűség kedvvért azonnal hármat jelölünk ki, voksolásunk győztese januárban kihívja a FIFA nyertesét a 2011. szupergólja címért.

Messi nálunk is bent van, a Real Madridnak tavasszal lőtt szólógólja csak azért nem lehet jelölt a FIFA-nál, mert ott egy másik góllal nyomul az argentin, és kettőt nem akartak tőle. Pedig ez talán még jobb is, mint az, a madridi védősor sem tagadhatná: a BL-elődöntőn a támadó a védelem szinte minden tagját kicselezte, mielőtt a kapuba gurított.

Abszolút közönségkedvenc volt idén nálunk a milanos Kevin-Prince Boateng Barcának lőtt gólja, néhány hete annyian nézték meg, mint gólt korábban szinte soha. Nála csak egy csel volt, de az felért öttel.

Furcsa, hogy a FIFA egyetlen kipasszolós csapatmunkát sem jelölt, az űrt pótoljuk a szezon talán legjobb Real Madrid-góljával. Sokpasszos, öt egyérintős átadásos kontra a saját tizenhatostól az ellenfél ötöséig, majd C. Ronaldo bevágja a ziccert az Ajaxnak.

Ebből a háromból keressük a legjobbat, ami megy a Puskás-nyertes ellen.

Rovatok