Index Vakbarát Hírportál

Vanczák Vilmos aranycipős a védőknél

2012. január 2., hétfő 10:30

Vanczák Vilmos tizenhét svájci bajnokin hét gólt szerzett, az egész bajnokságban csak a válogatott baseli csatára, Frei eredményesebb nála.

Vanczáknál Sionban sem lőttek több gólt, a francia Giovanni Sio neve mellett szintén hét gól van. Vanczák ugyanakkor hatszor érte el csapata első gólját, míg a csatár háromszor.

A védő kiemelkedő teljesítménye első helyet ért az aranycipős rangsorban, mert a svájci bajnokságnak másfélszeres a szorzója, ezért ha az északír Coates-nek ugyanannyi gólja van is, pontszámban (10,5) a magyar vezet. Az északír liga ugyanis egyszeres szorzójú.

Fontos mutató még: eddig több gólt lőtt, mint sárgát kapott, ilyen még nem volt, mióta légióskodik.

A 28 éves játékos a svájci Blicknek arról is beszélt, hogy Puyol a példaképe. "Figyeltem a játékát, senki nem tud olyan tökéletes időzítéssel felugrani, mint ő. Egy pillanattal mindig előbb ugrik az ellenfelénél, és ez pont elég is" - jellemezte a világbajnok spanyolt.

A Sion a 36 pontos levonás után mínusz öttel kieső helyen áll, de mivel a Lausenne eddig csak tizenegyet gyűjtött, mégsincs reménytelen helyzetben, mert 36 fordulós a szezon, és egy nagy hajrával akár be is lehet fogni a riválist.

Rovatok