Index Vakbarát Hírportál

Kitaláltam gólörömöt, nem jutott eszembe

2012. január 3., kedd 10:37

A Werder Bremen a legutóbbi szezonban a német másodosztályú Ingolstadthoz, idén az angol másodosztályú Portsmouth-hoz adta kölcsön Futács Márkót. Futács az U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatott csatára volt, de azóta alig hallottunk róla, az előző szezonban 23 meccsen mindössze kétszer volt eredményes.

Szombaton először volt kezdő, gólt lőtt, hétfőn ismét lehetőséget kapott, ezúttal gólt fejelt.

„Már a Derby és a Southampton elleni perceket is élveztem a pályán, de az elmúlt hetekben az edzésmunkámon is látszott, hogy kezdek formába lendülni. Egy játékos teljesítménye attól is függ, hogy a társai mennyire bíznak benne. Úgy látom, a többiek várták már, hogy jelentősebb szerep jusson nekem – ez pedig önbizalmat adott. A hétközi gyakorlásokon ott voltam aközött a tizenkét játékos között, akikből a kezdő tizenegy kikerült, de mégis meglepett, hogy a Leicester City otthonában lehetőséget kaptam” – mondta Futács, aki Kanut és Mwaruwarit szorította ki.

"Váratlanul ért, hogy eljutott hozzám a labda, hirtelen érkezett, így vállal vettem át, aztán pedig jött az a lövés. Abban az elmúlt három hónap minden dühe benne volt” – emlékezett vissza a Leicesterben lőtt, egy pontot érő góljára.

„Először kezdtem, rendesen el is fáradtam, úgyhogy jólesett az újévi wellnessprogram. Bíztam benne, hogy a Watford ellen is lehetőséget kapok, de azt, hogy ismét gól szerzek, ráadásul fejjel - ami valljuk be, nem az erősségem -, álmomban sem gondoltam. Kitaláltam valamiféle gólörömöt, de amikor a kapuba bólintottam, nem jutott eszembe. Futkostam össze-vissza, végül a szögletzászlónál találtam magam. Aztán kiszaladtam a másodedzőnkhöz, akivel az edzések után a fejjátékomat fejlesztjük" - fejtette ki a 193 centis támadó, aki már 16 évesen a Nancy játékosa lett.

Futács az ellenfél kapusával is ütközött, az esetért piros lapot kapott a rivális. „Elpöcköltem a labdát, de bevallom, elcsúsztam mielőtt a kapus elütött volna."

"A lefújás előtt volt még ziccerem, kapufát rúgtam, a másiknál mellé lőttem. Nem elégedtem meg, küzdök tovább, mert javulnom kell még. Ahhoz, hogy valaki Angliában megragadjon, folyton magas szinten kell teljesítenie. Fontos volt ez a három bajnoki pont, kis levegőhöz jutottunk, de nincs megállás, hiszen vasárnap a Chelsea elleni FA-kupa-találkozón sem szeretnénk leszerepelni. A csapat számára ez jutalomjáték, nekem az életem meccse lesz” - összegzett.

A Portsmouth 31 ponttal áll jelenleg, a kiesővel szemben hét pont az előnye, a rájátszást érő hatodiktól nyolccal van lemaradva.

Rovatok