Index Vakbarát Hírportál

Futács Márkó: Terry nem durva, de pimasz

2012. január 8., vasárnap 22:04

Futács Márkó végigjátszotta a Portsmouth-ban a Chelsea elleni FA-kupa meccset. Sokszor Terry fogta a magyar játékost. A négy nullás vereség ellenére nincs elkeseredve.

Terry rászállt Futácsra

„Annak ellenére, hogy a végén négy góllal kikaptunk, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet a meccsen. A hajráig pariban voltunk a Chelsea-vel, sőt, a találkozó elején nekünk volt gólszerzési lehetőségünk. Nekem egy nullás hazai vezetésnél adódott ziccerem, a balról érkező passz után kapura fordultam és ballal, a hosszú sarkot céloztam meg, de Petr Cech lábbal hárított. A kipattanót a társam kapura fejelte, azt viszont Terry vágta ki, majd újabb lövés következett, amit már a kapus fogott. Jó volt a találkozó tempója, élveztem a játékot, többször sikerült megtartanom a rám rúgott labdát, és volt, hogy sikeresen fordultam le az engem őrző védőről. Sokszor Terryvel voltam párban, ami a későbbiekben biztosan a javamra válik: a válogatott hátvéd nem volt durva, még csak keménynek sem jellemezném, viszont mozdulatain, a helyezkedésén látszott, intelligens futballista. És egy kis pimaszságért, turpisságért sem megy a szomszédba: amikor készültem fejelni, felugrani, mindig úgy ért oda mellém, hogy kicsit kibillentsen az egyensúlyomból" - nyilatkozta Futács.

Torresszel is találkozott

„Minden riválison érződött, nem néznek le bennünket, fontos volt számukra ez a győzelem, hiszen a londoni klubnál kimondott cél az FA-kupa-győzelem. Talán ezért is játszott szinte a legjobb összeállításában a hazai csapat, aminek azért is örültem, mert így találkozhattam Fernando Torresszel, aki nagy kedvencem. Terveztem, hogy vele cserélek mezt, de a lefújás után nem találtam, én pedig nem akartam ott ácsorogni a játékoskijáróban és várni, hátha előkerül. Így inkább megtartottam azt a dresszt, amiben szerepeltem – ez is egy fontos ereklye marad. Ahogy az is különleges, hogy az edzőnk már az öltözőben megdicsért bennünket és azt mondta: ha így teljesítünk a Championshipben, sok boldogságot szerezhetünk a szurkolóknak. A következő ellenfelünk a West Ham lesz, ami szintén óriási rangadó, de számomra a legnagyobb öröm, hogy februárban végig kedd-szombat ritmusban játsszuk a meccseket, és ha továbbra is számít rám a mester, néhány hét múlva tényleg jó formába kerülhetek.”

FA Kupa, 3. forduló

Chelsea-Portsmouth (II. osztályú) 4-0
gólszerzők: Mata (48.), Ramires (85.,87.), Lampard (93.)

Rovatok