Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo már 13 csapatnál jobb

2012. január 9., hétfő 13:13

A hétvége topligás bajnokságainak szenzációja, hogy a Barcelona városi riválisa ellen veszített fontos pontokat. Angliában pedig az FA-kupában vágott vissza az MU a Manchester Citynek. A lényegesebb adatok.

Primera División

Nem kis meglepetésre a Barcelona nem bírt a városi rangadón az Espanyollal, és 2007. december 1-e után először fordult elő, hogy 1-0-s előnyről nem tudta hozna a győzelmet. A meccs 16. percében eredményes Cesc Fabregas lőtte a katalán klub szezonbeli 100. gólját, amit a 31. hivatalos meccsen sikerült elérni.

A Granada majdnem egy félidőn keresztül jól tartotta magát a Real Madrid otthonában, a vége mégis kiütéses vereség lett. Az újonc legutóbbi 14 meccséből tizenharmadszor kapott ki a Bernabeuban. Az ötödik gólt szerző Cristiano Ronaldo már 21-nél tart, tízzel több van neki, mint a Granada egész csapatának. Sőt, 13 olyan klub van az élvonalban, amely még nem érte el a portugál góljainak számát.

Serie A

A Juventus minimális különbséggel, de nyert a Lecce otthonában. A torinóiak ezzel 17 forduló után is veretlenek, ezzel a klub az 1945–1946-os és az 1949–1950-es klubrekordját állították be. Ha vasárnap a Cagliarit is sikerül legyőzni, a mostani lesz minden legsikeresebben kezdő Juventusa.

Egyre jobban magára talál az Inter, amely a hétvégén a Parmát verte tönkre. A milánói futballklub 2005. október 16-a után nyert ekkora különbséggel, akkor a Livorno, most a Parma kapott egy ötöst.

FA-kupa

A Boltonnak nem csak a bajnokságban, a kupában sem megy. A PL-klub a negyedik ligás Macclesfield otthonában játszott 2-2-t, legutóbb 26 éve fordult elő, hogy ekkora osztálykülönbség ellenére sem sikerült egyből túljutni a negyedik körön. A Bolton kapuját ezúttal is Bogdán Ádám védte. Egy másik élvonalbeli, a Wigan még ennél is rosszabbul járt, az ugyancsak a League Two-ban szereplő Swindontól kapott ki, amely 1996 után először élte túl a negyedik kört. A Tottenham is negyedik ligással szemben jutott tovább, meglepetésre 1958 óta most fordult elő először, hogy nem kapott gólt ilyen alacsony osztályú ellenféltől.

Rovatok