Index Vakbarát Hírportál

A Loki lecsúszik a dzsudzsákos 240 millióról

2012. január 10., kedd 13:08 | aznap frissítve

Annyi biztos, hogy akárhányszor eladják Dzsudzsákot, a Debrecen mindig részesülni fog az eladásból - írtuk nyáron, amikor Dzsudzsák Balázs a PSV-től az Anzsihoz szerződött, ám ez csak akkor igaz, ha a magyar két különböző szövetség csapata között igazol át.

Az újabb klubváltás a vártnál kissé korábban jöhet, a hírek szerint a magyar az Anzsitól a Dinamo Moszkvához igazol, méghozzá rengeteg pénzért, 19 millió euróért (6 milliárd forintért) - de mivel Oroszországon belül szerződik, nem jár a szokásos kompenzáció a futballista korábbi egyesületeinek.

Úgy tudni, Dzsudzsák a nyáron 14,5 millió euróért váltott, akkor a DVSC 200 millió forint körül kasszírozhatott volt szélsője után.

Róka Gézát, a DVSC klubigazgatóját is váratlanul érte Dzsudzsák átigazolásának híre. Teljeskörűen még nem volt ideje tájékozódni, de tudomása szerint is csak akkor jár pénz a korábbi kluboknak, ha a futballista országot is vált. “Kivételek persze akadhatnak, éppen ezért az orosz szövetség szabályzatát is át fogjuk nézni, de nagyon valószínű, hogy nem vagyunk érintettek” - nyilatkozta az igazgató.

Róka elmondta, az általános az, hogy az átigazolás hivatalos FIFA-regisztációja után a vevőnek kell keresnie a nevelőegyesületeket. Ha nehezen találják meg egymást, a FIFA segítségét lehet kérni. Dzsudzsák előző igazolásánál a DVSC kereste az Anzsit, és teljesen korrekt hozzáállással kezelték az oroszok az ügyet.

Ha Dzsudzsák az oroszoktól külföldi egyesülethez szerződött volna a most feltételezett 19 millió euróért, a Lokinak 760 ezer euró, majdnem 240 millió forint járna.

Rovatok