Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák a Dinamo Moszkvába igazolt

2012. január 10., kedd 09:15 | aznap frissítve

"A moszkvai klub tulajdonosa nemrégiben felkereste az Anzsi vezetőit, és a napokban sikerült megegyezniük egymással az átigazolásról. Balázs hétfőn utazott vissza Moszkvába, megkezdte a tárgyalásokat szerződéséről, amelyet várhatóan már ma este aláír." Dzsudzsák Balázs nyolc meccsen nem lőtt gólt az Anzsi Mahacskalában, augusztus végi kulcscsonttörése miatt több mint másfél hónapot ki is kellett hagynia.

Az Anzsinak nagy tervei voltak, ezért szerezte meg körülbelül 15 millió euróért a PSV Eindhoventől Dzsudzsákot, majd hetekkel később igazolta le a Chelsea-ből Jurij Zsirkovot, majd az Intertől Samuel Eto'o-t. A csapat szeretne BL-résztvevő lenni, de ez a jó indulás ellenére idén aligha fog sikerülni, bár a nyolc csapatos rájátszásba simán bekerültek.

A 72-ben KEK-döntős Dinamo a harmadik helyet jelentő BL-selejtezős helyen áll, míg az Anzsi hetedik, és nincs komoly esélye kupaszereplést jelentő helyre.

„A Dinamo Moszkva már korábban kiszemelte magának Balázst, miután a csapatnak nincs bal lábas szélsője. A fővárosi klubnak a bajnokságban és nemzetközileg is komoly céljai vannak, ezért kerestek egy elismert, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékost erre a posztra – mondta az mlsz.hu-nak Vörösbaranyi József, a játékost képviselő Stars and Friends menedzseriroda tulajdonosa.

Az élmezőny:

A bajnokság állása: 1. Zenit 65 pont, 2. CSZKA Moszkva 59, 3. Dinamo Moszkva 58, 4. Szpartak Moszkva 57, 5. Rubin Kazany 55, 6. Lokomotiv Moszkva 53, 7. Anzsi Mahacskala 52, 8. Kubany Krasznoda 50.

A Dinamo 19 millió eurót fizetett a magyar szélsőért, tehát az Anzsi sem csinált rossz üzletet, hiszen fél év alatt négyet nyert. Ezt a négymilliót majd később kapja meg a dagesztáni klub.

A hatmilliárd forintnak megfelelő összegért klubot váltó Dzsudzsák ezzel minden idők legdrágább magyar játékosa lett.

A VTB Bank moszkvai csapata két csatára Kevin Kuranyi és Andrij Voronyin, a középpályán a bosnyák Zvjezdan Misimovics is társa lesz. Az edző pedig az 50 éves Szergej Szilkin, aki a klub játékosa volt.

A Dinamo pillanatnyilag a Himki stadionjában játssza meccseit, mert az új stadiont már építik a 2018-as világbajnokságra.

A márciusban folytatódó orosz bajnokság Dinamo-Anzsi meccsel kezdődik.

11-szeres bajnok a belügy csapata, de az orosz ligában még nem nyert

A Dinamo Szovjetunió egyik legsikeresebb klubja volt, 11-szer nyerte meg a szovjet bajnokságot, hatszor a szovjet kupát. Utolsó bajnoki aranyát azonban 36 évvel ezelőtt szerezte, orosz bajnok még sosem volt, és Orosz Kupát is csak egyszer, 1995-ben nyerte el. Az utóbbi 15 évben mindössze egyszer volt dobogón, 2008-ban a harmadik helyen végzett.

A Dinamo a belügy csapata volt, a CSZKA a honvédségé. A moszkvai csapatok közül a legkisebb szurkolótábora a Dinamónak volt a legutóbbi szezonban.

Rovatok