Index Vakbarát Hírportál

Miért adják el a tehetséges magyart?

2012. január 11., szerda 10:53 | aznap frissítve

Az orosz sajtóban nem értik, miért adta el Dzsudzsák Balázst az Anzsi Mahacskala fél év után.

Megállapodás van, aláírás nincs - közölte kedden Dzsudzsák,aki az Anzsiból 19 millió euróért a Dinamo Moszkvához igazol. Úgy tűnik, a Dinamo is óvatos, a klub egyelőre nem ejtett egy szót sem honlapján a magyar légiósról. Várhatóan csak csütörtökön tesznek hivatalos bejelentést az igazolásokról.

Az átigazolás az orosz sajtót is váratlanul érte, a Szport Ekszpressz publicisztikájában a Mahacskala-vezetők üzletpolitikáját tartják átgondolatlannak. Ugyan a PSV-től 14,5 millióért átvett Dzsudzsákon anyagilag biztosan nyernek, de nem tűnik számukra csapatépítésnek, ha valakit hat hónap és nyolc lejátszott meccs után elengednek. “Bravó, Mahacskala-vezetők” - írta fanyarul a Szport Ekszpressz. “Miért adják el a tehetséges magyart?” - kérdezik. Azt nem gondolják, hogy a nyári játékosvásárlások után a klubnak bevételre lenne szüksége, hiszen a tulajdonos Szulejman Kerimov biztosította, nem csökkenti a csapat költségvetését. Úgy vélik, az új edző, Jurij Krasznozsan miatt kell Dzsudzsáknak mennie, aki a magyar posztján egyértelműen Jurij Zsirkovot favorizálja.

A lap úgy gondolja, a szezonban nem lesz magasabb árú transzfer, hacsak Carlos Tevezt nem adja el a Manchester City.

A Szovszport azt írja, a Dzsudzsákért kapott milliókból az Anzsi a védelmét akarja megerősíteni, és egy olyan középpályást igazol, aki képes kiszolgálni Samuel Eto'ót. A lap állítja, új korszak kezdődött az Anzsinál, a pr-igazolásokkal felhagy a klub. Hiába játszanak náluk nagy nevek, a befektetés nem térült meg, a bajnokságban csak a hetedik helyen áll az Anzsi. Az új vezetés valószínűleg orosz futballistákból próbál meg jól működő csapatot felépíteni.

Rovatok