Index Vakbarát Hírportál

Tevez vagy Pato taszíthatja le Dzsudzsákot

2012. január 12., csütörtök 00:46

Egy éve az 50 millió fontos (60 millió eurós) Fernando Torres volt a januári átigazolási szezon sztárja, idén ennyit valószínűleg senkiért nem fizetnek, de igen érdekesen alakulhat a biznisz, ha beindul.

A kulcsjátékos Carlos Tevez, aki biztosan otthagyja a Manchester Cityt, és klubváltása más sztárok átigazolásához vezethet.

Az argentin - ahogy mindig - pikáns helyzetben van: megegyezett a Milannal, de bejelentkezett érte a többet ígérő Inter. A kék-feketék 25 millió eurót ajánlottak érte, a piros-feketék valamivel kevesebbet, folyik az alkudozás.

Ha Tevez a Milant választja, az szinte biztosan Pato távozásához vezet. A brazilt exedzője, Carlo Ancelotti csábítja a  PSG-hez, sőt, már konkrét ajánlat is van, 28 millió euró. Ha a Milan elfogadja, megvan a pénze Tevezre, sőt, űberelheti az Intert.

Angliában bizonytalan az egy éve átszerződött Torres és Andy Carroll helyzete is. A spanyol szűk 12 hónap alatt három gólt lőtt a Premier League-ben, egyet az előző, kettőt a jelenlegi szezonban, csak azért fér még be a Chelsea-be, mert 50 millióba került.

Nem tudni, ki vinné el és mennyivel olcsóbban, de a Newcastle már bejelentkezett a Liverpoolban Torres helyettesének tartott Carrollért, akit tavaly ilyenkor 35 millió fontért engedett át a Poolnak. Az angol 31 meccsen 6 gólt szerzett új csapatánál, vagyis Torres-szintű: 10-15 millióért vennék vissza.

A Manchester United eddig saját forrásból erősített, reaktiválta a nyáron visszavonult Paul Scholest, miután Frank Lampard nem volt hajlandó a Chelsea-ből északra menni. Fergusonnak a sok sérült, illetve sérülékeny futballistája miatt kellenek az emberek, jelenleg a csapatát másfél hete elintéző Newcastle-csatár, Demba Ba az egyik kiszemelt.

Kevésbé valószínű, de Angliára mozdulhat a Real Madrid is, José Mourinho állítólag a liverpooli Luis Suarezt szemelte ki, mert a csatárt most nem lehetetlen átcsábítani: 8 meccsre tiltották el Evra négerezéséért, február 11-ig nem léphet pályára. És még Florentino Perez elnöknek sem kellene a zsebébe nyúlnia, ha a PSG tényleg elvinné Kakát 24 millió euróért.

A Barcelonánál David Villa kiesése okozhat emberhiányt, a spanyol lábtörése miatt májusig nem játszik. Szerencsétlensége nyertese Neymar lehet, akivel állítólag már előszerződést kötött a klub, de bizonyosan tárgyalt a hét elején, amikor a brazil reklámfilmet forgatott Barcelonában.

Pep Guardiola hátulra is igazolhat, mert védőit sztárklubok ostromolják. Abidal szerződése a nyáron lejár, még nem hosszabbított, vinné a Milan. Sőt, a legújabb hírek szerint Mascheranót is szeretnék az olaszok. Maxwellt a PSG szerda este már el is csábította, barcelonai kiegészítő emberből Párizsban kezdő lesz. A helyére, balbekknek valószínűleg Jordi Alba jön a Valenciától.

A fenti üzletek közül Tevezére és Patóéra a legnagyobb az esély, ők lehetnek azok, akik még Dzsudzsák Balázsnál is drágábban kelhetnek el: a magyar 19 millió eurós transzferdíjával - az Anzsitól a Dinamo Moszkvához - egyelőre magasan a téli átigazolási időszak legdrágább futballistája.

Rovatok