Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid fordított, már 8 ponttal veri a Barcelonát

2012. január 14., szombat 22:16

A Mallorca-Real Madrid spanyol bajnoki első félideje a hazaiaké volt, Ronaldóék szétesett focit mutattak. Aztán jött Kaká és Higuaín, a Real Madrid fordított. Mourinho nagyot húzott a második félidőben, a Real egyre messzebb a Barcelonától. A játékvezető többször is mellényúlt: a hazaiaknak érvényes gólt, a vendégeknek tizenegyest nem adott meg.

A 12. percben tizenegyesgyanús szituáció után intett továbbot a játékvezető, Víctor került a földre a tizenhatoson belül, még a lassításokból sem látszott rendesen, Diarra rúgott-e oda a támaszkodó lábára vagy  a hazai játékos magától csúszott-e meg.

A Real Madrid fáradtnak, szétesettnek tűnt, Ronaldo rossz napot fogott ki, de a védelem is többször bizonytalankodott. A mallorcaiak sokkal frissebbek voltak, harcos játékukkal nem tudott mit kezdeni Mourinho csapata. A 39. percben meg is szerezték a vezetést, Castro a jobb oldalról ívelte be a labdát, Hemed, a Mallorca addigi legjobbja csúsztatott a hosszúba. Az első félidő egyetlen igazán veszélyes madridi helyzete közvetlenül a félidő lefújása előtt jött: Xabi Alonso csavart be egy szabadrúgást a bal szélről, Ramos erőből fejelt, de a labda a jobb kapufáról kivágódott. Itt szerencséje volt a Mallorcának, kapusuk verve volt.

A második félidőre felpörgött a Real, Mourinho új felállást próbált ki: átállt három védőre, aztán behozta Higuaínt és Kakát is. Az 58. percben Ramis lépett rá Calejjón lábára, a játékvezető itt sem fújt, pedig ezért tizenegyes járt volna a Madridnak. Az ellentámadásból Víctor ugorhatott ki egyedül, Casillas mellett a kapuba is lőtte a labdát, de a partjelző lest intett. Mivel a mallorcai a saját térfeléről indult, téves ítélet volt, szabályos góltól fosztották meg a hazai csapatot.

A Madrid egyre jobban felpörgött, várható volt az egyenlítés, ami a 72. percben jött is. Özil ugratta ki Higuaínt, a becsúszó Tissonén pörgött fel a labda, úgy vágódott Aouate kapujába. Itt már hatalmas volt a madridi fölény, Ronaldo rúgott óriási felső kapufát, Ramos pedig gólt fejelt, de ezt les miatt érvénytelenítette a végig gyengén fújó Montero játékvezető. A 85. percben aztán fordított a Real, Callejón egy kapu előtti kavarodás utáni kipattanó labdát vágott be kapásból, tizenöt méterről a védők között a mallorcai kapuba.

Az első félidő a Mallorcáé, a második a Real Madridé volt, Mourinho két cseréje (Higuaín és Kaká) nagyszerű húzásnak bizonyult, végül 2-1-re nyerték a meccset.

Ezzel jelenleg nyolc pont az előnyük a vasárnap a Real Betissel játszó Barcelona előtt.

Eredmények

Real Zaragoza-Getafe 1-1 (1-0)
gól: Lanzaro (39.), illetve Paredes (79., öngól)

Granada-Rayo Vallecano 1-2 (0-1)
gól: Rico (87.), illetve Michu (26.), Piti (52.)
piros lap: Lopez (92., Real Zaragoza

Sevilla-Espanyol 0-0

Real Mallorca-Real Madrid 1-2 (1-0)
gól: Hemad (39.), illetve Higuain (72.), Callejon (85.)

Valencia-Real Sociedad 0-1 (0-0)
gól: Antoine Griezmann (55.)

Atletico Madrid-Villarreal 3-0 (1-0)
gól: Falcao (40., 51. - utóbbit büntetőből), Diego (80.)

Osasuna-Racing Santander 16 ó
Athletic Bilbao-Levante 18 ó
Sporting Gijon-Malaga 19:45 ó
FC Barcelona-Real Betis 21:30 ó

Rovatok