Index Vakbarát Hírportál

A Betis majdnem megviccelte a Barcát

2012. január 15., vasárnap 23:53

Kettővel ment, mégis izgulhatott a Barcelona, ráadásul otthon, a Betis ellen. Ha a vendégek tizenegy emberrel fejezhetik be, könnyen lehet, hogy kitartottak volna a fáradtan, pontatlanul játszó hazaiak ellen. Újra öt pont a különbség a Madrid és a Barcelona között.

A találkozó előtt Messi harmadik Aranylabdáját, Puyol a klubvilágbajnoki serleget mutatta be a Camp Nou közönségének. A  Barcelonának mindenképpen nyerni kellett, hogy ne szakadjanak le teljesen a szombaton nehezen nyerő Real Madridtól.

Az első tíz perc meglepő Betis-fölényt hozott, a vendégek nem ijedtek meg, lelkesen támadtak. A hetedik percben Valdés kellett ahhoz, hogy a sevillaiak ne szerezzenek vezetést, Molina léphetett ki, de a hazai kapus jól érkezett. A védés utáni szögletnél egy veszélyes csúsztatásból szerezhetett volna gólt a Betis.

A Barcelona - gyakorlatilag a semmiből - három perc alatt két gólt szerzett: a 10. percben Fabregast vette célba a hosszút, a bal kapufáról kipattanó labdát Xavi vágta be közelről. Két percre rá dupláztak a hazaiak: Sánchez bal oldali beadását a középen érkező Messi lőtte a kapuba. Itt úgy nézett ki, el is döntötte a meccset a Barca, de a Betis nem adta fel, a hazaiak pedig nem erőltették az újabb gólt.

A 32. percben jött is a szépítés: Molina húzta el Valdés mellett a labdát, de kisodródott, ezért Salva Sevillának passzolt középre, aki élesen lőtte be a labdát a kapu elé. Mascherano beragadt, így nem volt les, Raúl Castrónak csak bele kellett tennie a lábát a labdába. Hazai pályán ez volt az első kapott gólja a Barcelonának a szezonban.

A Betis a második félidőben is hozta kitartó és bátor játékát, aminek köszönhetően az 52. percben egyenlítettek is. A szünetben csereként beálló Santa Cruz üresen kapott labdát középen, még le is kezelhette, mielött a kapu bal sarkába csavart. A Barcelonának jól láthatóan nem ment a játék, próbálkoztak, de nem érezték egymást a passzoknál. A 69. percben Iniestába rúgott bele egy sevillai védő, de jogos tizenegyes helyett még a katalán középpályás kapott sárga lapot.

Nehéz megmondani, mi lett volna, ha a Messi ellen szabálytalankodó Castro nem kapja meg második sárgáját két perccel később. Annyi biztos, hiába játszott gyengén a Barcelona, tíz emberrel még így sem volt esélye a Betisnek. A 75. percben jött is az újabb vezetés: Xavi zseniális labdáját az addig botladozó Alexis Sánchez vette át, majd két védő között jobbal a rövidbe lőtt.

A 4-2-es végeredmény a 86. percben alakult ki, egy kezezés után most már büntetőt kapott a Barcelona, amit Messi vágott be.

A Barcelona majdnem ráfázott a lelkesen és kifejezetten jól futballozó Betis ellen, de a kiállítás eldöntötte a meccset. Guardiola csapata ezzel a győzelemmel újra feljött öt pontra a Real Madrid mögé.

Primera División, 19. forduló 

FC Barcelona-Real Betis 4-2 (2-1)
gól: Xavi (10.), Messi (12. és 86. - utóbbit 11-esből), Sánchez (75.), illetve Castro (32.), Roque Santa Cruz (52.)
kiállítva:  Mario (71.)

Rovatok