Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Ronaldo dolgozik, mint egy állat

2012. január 18., szerda 15:33

Szerda este a spanyol Király-kupában az idei első El Clásicót játssza a Real Madrid és a Barcelona. Mourinho szinte semmit nem árult el csapatáról, Ronaldót védte. A Barcelona-edző Pep Guardiola nem tartja favorinak csapatát, hiába szól mellettük a statisztika.

Mourinho a meccsel keveset foglalkozott, csak annyit árult el: „Kemény lesz." Az újságírók előtt inkább Cristiano Ronaldót védte a kritikáktól. A decemberi rangadón gyenge csatárt a szurkolók is kikezdték. Mourinho szerint játékosa csúcsformába lendült, a hétvégi, Real Mallorca elleni mérkőzésen szezonjának egyik legjobbját produkálta, még ha nem is rúgott gólt. „Úgy dolgozik, mint egy állat, nagyon is jól tudja, mit kell a csapatért tennie. Nem kell neki gólt szerezni, vagy a meccs emberének lenni minden alkalommal. Ha egy csapat nyer, akkor azért mindenki ugyanúgy felelős, ahogy a vereségért is. Ilyen egyszerű."

A Real-edző nem tartja tragédiának, ha kiesnek a kupából. „A bajnokság az első, a kupa csak a hamadik cél lehet, de nagyszerű meccs lesz, aki játékra alkalmas, a legjobbját fogja nyújtani."

Mourinho a taktikáról nem árult el semmit. „Bármit is mondok, nincs kétségem, a spanyol média kritizálni fog. Ha Ramost jobbhátvédként játszatom, az a baj, mert ő egy rendkívüli középhátvéd, ha Fabio Coentraót beteszem, kritizálnak, mit keres egy balszélső a jobb oldalon, ha Lasst választom, jön a kritika, miért nem Khedira szerepel helyette. Ha Pepe a középpályás, az a baj, mert Benzema jobb lenne. Ha meg Benzema van fenn, akkor jön a kérdés, miért nem Higuain, aki nyerőember volt a Mallorca ellen."

Bár Guardiola El Clasicó-s mutatója Mourinhóval szemben szinte hibátlan, (a Real edző csak egyszer tudott nyerni) nem érzi favoritnak a Barcelonát.Nem szabad visszanéznünk, a futballban nincs precedens, mindig új játék következik. A Madrid mindig veszélyes, nem érdemes a statisztikákat nézegetni. Ez egy nagyon jó csapat, és a Bernabeu is előnyt ad nekik. Otthon szinte mindig tudnak nekünk gólt rúgni, mivel jól érzik a kaput, már a 16-oson kívülről is próbálkoznak, és a szabadrúgásaik is életveszélyesek. Ha nyerni akarunk, járatni kell a labdát és abból felépíteni a támadásokat. El kell kerülnünk a kontrákat, mert abból nagyon eredményesek. Természetesen nyerni akarunk, tudjuk, hogy 180 perc alatt dől el a párharc, de nem szabad már most a visszavágóra gondolnunk, mert akkor könnyen rajtaveszthetünk. "

Rovatok