Index Vakbarát Hírportál

Horror-Pepe kézretaposással tért vissza

2012. január 19., csütörtök 00:19 | aznap frissítve

A Spanyol Kupa negyeddöntőjében az első mérkőzésen 2-1-es győzött a Barcelona az otthon játszó Real Madrid ellen. Az időnként durva mérkőzésen az első helyzetből gólt szerzett a Madrid. Benzema kiugratása után Ronaldo nyargalt végig a fél pályán, Pique csak követte, de nem támadta meg, arra várva, hogy a portugál a jobb lábára átteszi a labdát. Ronaldo azonban a 16-os vonalát átlépve ballal laposan lőtt Pinto lába között a hálóba.

A gól után a Barcelona vette át a kezdeményezést, helyzetekig jutottak, de Iniesta kétszer is rosszul vette át a labdát, illetve Alexis Sanchez kapufára fejelte Fabregasnak a kapu előterébe ívelt labdáját. Az első félidőben élvezetes játék folyt, de a Madridból hiányzott az erő.

A második félidő viszont már egyértelmű Barcelona fölényt és gólokat hozott.

A 49. percben Xavi szögletét hat méterről előrevetődve Puyol fejelte a bal alsó sarokba úgy, hogy mögötte Pepe csak szemmel követte az akciót. A gól után a Real-játékosok lendülete alábbhagyott, hiába küldte be a pályára Özilt és Callejónt Mourinho, nem tudtak helyzetet kialakítani.

Nem sokkal a gól után Fabregas Iniesta elé emelt, a középpályás kapásból meglőtte, de a labda Sergio Ramos lábfején irányt változtatott, és a kapufára pattant. Nagy gólszerzési lehetőség volt. A 69. percben Busquets fejelhetett egyedül kapura, de a labda kissé fölé ment.

A Realnak is akadt egy kapufája, Benzema fejelt a lécre. A második félidő közepétől a mérkőzés nem a játékról szólt, leginkább a reálosok, de a Barcelona játékosai is a labda helyett az ellenfelükkel voltak elfoglalva, miközben egészen ocsmány jelenetek is zajlottak a pályán. A Messit aprító reálosok közül a gól miatt frusztrált Pepe egy szabálytalanság után a földön üldögélő argentin kezére lépett, kétségkívül szándékosan, de a bíró nem zavarta le a pályáról. A 80. percben Mourinho le is hozta a pályáról Pepét, mielőtt kiállíttatta volna magát, helyére Granero állt be.

Néhány perccel azelőtt azonban a Barcelona már megszerezte a vezetést, Messi átemelte a Real védői fölött a labdát, amire Abidal csapott le, és bal külsővel elgurította Casillas mellett. Maradt a 2-1, jövő szerdán Barcelonában a visszavágón dől el, melyik csapat jut az elődöntőbe a Spanyol Kupában.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Real Madrid-FC Barcelona 1-2 (1-0)
gól: Ronaldo (11.), illetve Puyol (49.), Abidal (77.)

Athletic Bilbao-Real Mallorca 2-0 (1-0)
Kedden játszották:
Espanyol-Mirandes (III. osztályú) 3-2 (0-1)
csütörtök:
Valencia-Levante 21:30 ó

Rovatok