Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid sértődősei verték az utolsót

2012. január 28., szombat 22:02 | aznap frissítve

Nehéz héten van túl a Real, és még nincs vége. A hétközi barcelonai kupakudarc után a Madrid a bajnokság 21. fordulójában támadó formában lépett pályára a Zaragoza ellen. Benzema, Cristiano Ronaldo, a mostanában újra a kezdőbe került Özil és Kaká, a jobb oldalon Altintop, Granero és Marcelo futottak fel a mérkőzés elején a zaragozai kapuig.

Egy Benzema-helyzetet leszámítva azonban nem volt lehengerlő a Real, sőt a 11. percben a Zaragoza gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a Madrid térfelén. A figyelmetlen madridi védők között hárman kipasszolták a helyzetet, Lafita pedig hat méterről bepofozta a hálóba a labdát.

A gól után a Real kétszer is 11-est kérhetett számon, Granerót lökték el a 16-oson belül, majd Benzema lövésre lódított lábára tartottak rá.

20. perc után a Madrid egymás után dolgozta ki a helyzeteit. Főleg Kaká volt aktív, előbb egy szabadrúgás után hátrafelé fejelve bólintott alig mellé. Majd teljesen egyedül szemben a kapuval érkezett egy oldalról beadott labdára, de megcsúszott és mellé lőtt. A 32. percben Kaká  viszont már gólt lőtt, egy kiugratás után elegánsan elpasszolt a kapus mellett.

Az első félidőben még volt két Ronaldo-szabadrúgás, nem sokkal mellé. A második játékrészt Kakáék ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták. A 49. percben Özil gólpasszt adott, elfutott a jobb oldalon, középre tette a labdát Ronaldo elé, aki három méterről bepasszolta a kapuba. A zaragozai játékosok lest reklamáltak, de a gól érvényes maradt.

A Realban Kaká és Özil ezen a mérkőzésen nagyon megértették egymást, a német válogatott egymás után osztotta a jobbnál jobb labdákat Kakának, aki a legtöbbször veszélyes helyzetet teremtett belőle. Az 56. percben viszont Kaká adta vissza és köszönte passzokat, gyönyörűen tette le Özil elé kényszerítőből a labdát, a német ballal hat méterről hatalmas gólt lőtt a rövidbe.

Özilnek régen volt már két egymást követő jó meccse, most a Barcelona után a Bernabeuban is tavalyi önmagát idézte. Jó felfogásban és szívósan játszott Ronaldo is, aki most nem tört össze az ellenfél vezető gólja után, mint Barcelonában. Kakának is láthatóan jót tett, hogy Mourinho újra számít rá.

Mourinho, ahogy rendszeresen, most sem hagyta Kakát (a második félidő közepén levette, helyette Cajellon érkezett), majd Benzemát lehozta a pályáról. A francia helyett Higuaín játszott. A Madrid lendülete alábbhagyott, a Zaragoza kétszer is kapura rúghatott. előbb Lafita 30-ról próbálta eltalálni a kaput, de sikertelenül, majd Postiga hat méterről lőtte Casillasba a labdát.

A Madrid az utolsó húsz percben teljesen visszavett a tempóból. A vége 3-1 maradt, a Madrid továbbra is vezeti a bajnokságot.

Jegyzőkönyv

Real Madrid — Zaragoza: 3-1
gólszerzők Latita (11. perc), Kaká (32.), Ronaldo (49.), Özil (56.)
sárga lap: Papares (26.), Ronaldo (63.)

Rovatok