Index Vakbarát Hírportál

Megvan az Orbán-trónörökös

2012. január 31., kedd 10:56

Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia karrierjének első felnőtt gólját lőtte a szombati Balmazújváros elleni felkészülési mérkőzésen. Orbán a Videoton második számú csapatában, a Puskás Akadémiában játszik. A Felcsúton rendezett mérkőzést 2-0-ra nyerte az Akadémia, a csereként beállt Orbán mellett Elek Bence is gólt rúgott.

A tavalyi végzős U19-es akadémistacsapat jó néhány játékosa kapott profiszerződést az érettségi évében a Videotontól. Közöttük a 1992-es születésű Orbán Gáspár is, aki a budapesti jogi egyetemi tanulmányai mellett végzi a felkészülést a profikkal. A szombaton megnyert edzőmeccsen mindkét gólt olyan játékos szerezte, aki az ifiktől került fel tavaly. A korosztályos csapat korábbi házi gólkirálya - a válogatott Elek Ákos öccse -, Elek Bence és a középpályás Orbán Gáspár is az U19-es együttesben szerepelt egy évvel korábban, sőt a miniszterelnök fiának gólpasszt adó szintén 92-es születésű Balog Gergő is évek óta együtt játszik velük - írja a fourfourtwo.hu.

A Videoton-Puskás Akadémia az NB II. Nyugati csoportjában szerepel, a nyolcadik helyen áll.

Orbán először augusztus 20-án játszott bajnoki meccset a felnőtteknél, a 88. percben beállt játékosról külön MTI-fotógaléria is készült ebből az alkalomból.

Rovatok