Index Vakbarát Hírportál

A védő lába lőtte tovább a szétszórt Barcát

2012. február 8., szerda 23:28

Izgalmas meccsen jutott a Spanyol Kupa döntőjébe szerda este a Barcelona, amikor a hazai visszavágón 2-0-ra verte a Valenciát. (Összesítésben 3-1.)

Az eredmény nem sok feszültséget tükröz, de ha egy csapat annyi ziccert - nem helyzetet, ziccert - hagy ki, mint a Barca, általában nem ússza meg büntetlenül.

Messiék uralták a meccset, de miután Fabregas szép emeléssel megszerezte a vezetést, elszórakozták a kihagyhatatlant is, illetve nem számoltak azzal, hogy Diego Alves kitűnően véd. Messi legalább négyszer, Fabregas háromszor, Xavi, Alexis és Cuenca is állt vele szemben, de mindig ő győzött, bravúrral hárított vagy mellé ment a lövés.

A tizenegyes-specialista kapus most az akcióknál is fantasztikus volt, és a második félidő elején mezőnyjátékos társai simán egyenlíthettek volna. Jordi Alba ziccerét a barcás Pinto védte remekül, lábbal, majd az argentin egy szép fejest is leszedett. Aduriz aztán fölötte már átemelte a labdát, de Mascherano a vonal elől szögletre csúsztatta. (Még Abidal is biztosított.) A szöglet után újra tiszta lövőhelyzethez jutott a Valencia, Pinto ezúttal fölétolta a labdát.

A meccset látszólag az döntötte el, hogy a bíró Feghoulit a 75. percben Puyol megütéséért második sárgával leküldte, ám kétségtelen, hogy a hazaiak akkor is folytatták volna a ziccerek kialakítását, ha a Barca térfelén szabálytalankodó csatár fent maradhat.

A Barcelona a rontásoktól eltekintve kifejezetten jól - főleg Thiago - és könnyedén játszott , építette fel a helyzeteket, de a jég csak a 80. percben tört meg. Messi a tizenhatoson érkező Fabregashoz játszott, aki brazilosan letette a labdát Xavinak. A középpályás iszonyúan lassan vette át és lőtte el: valószínűleg ezt is fogja Diego Alves, ha bevetődő védője lábszárán nem pattan meg a labda, és vágódik védhetetlenül a jobb felsőbe.

A második gól eldöntötte a meccset és a továbbjutást, de 2-0 helyett 8-2 lett volna a Barcelonától a látott lehetőségek alapján elvárható eredmény.

Messiék a kupadöntőt az Athletic Bilbaóval játsszák, ha nem jutnak be a BL-döntőbe, akkor május 20-án, ha bejutnak, május 25-én. Természetesen még a helyszín is kérdéses, de jó esély van rá, hogy a Barca meg tudja fűzni a Bilbaót, legyen a Nou Campban a finálé.

Rovatok