Index Vakbarát Hírportál

A felkavart Tőzsért Dánielt elvitte a Genoa

2012. február 11., szombat 13:25 | nyolc éve frissítve

A nyártól négy évig az olasz Genoáé a BL-ben is megfordult belga bajnok Racing Genk védekező középpályása, Tőzsér Dániel.

„Igen nagy volt a felhajtás körülöttem az elmúlt hetekben, így mondhatom, megkönnyebbülést érzek most, hogy pont került az átigazolási ügyem végére – nyilatkozta Tőzsér Dániel.

"Különleges időszak volt ez a tél, felkavaró élményben is részem lehetett: megható volt, amikor az OH Leuven elleni meccsen a publikum tulajdonképpen elbúcsúztatott. Szerencsére lezárult ez a fejezet, visszazökkenhetek a csendes hétköznapokba, és az előttem álló három hónapra koncentrálhatok. Pályafutásom meghatározó időszaka a genki, és boldog lennék, ha egy újabb sikeres bajnoki szezon után hagynám el a klubot. Sokat adott az egyesület, de a Genk is kapott az elmúlt évek keretétől, hiszen szép eredményeket ért el a csapat" - mondta a 20-szoros válogatott játékos.

"Kitöltöm a szerződésemet – örömteli, hogy a nyáron szintén távozó Kevin De Bruyne is rendelkezésre áll a tavasszal – szeretném a játékommal meghálálni azt a szeretetet, amit a közönségtől kaptam. Számomra megnyugtató, hogy lehetőségem van lezárni a belgiumi dolgaimat, és van időm berendezkedni az olaszországi élethez. A család is mellettem van, örülnek, hogy így alakul a sorsunk, várták már, hogy tisztázódjon a helyzet körülöttem – és várják az új kihívást. Hivatalosan csak július 1-től leszek a Genoa futballistája, a felkészülést már elkezdem, belevágok a nyelvtanulásba, mert abban az országban, ahol a taktikára igen nagy hangsúlyt fektetnek, elengedhetetlen a nyelvtudás."

A Genoa a kilencedik helyen áll, a szlovák Kucka és Biondini lesz a középpályás közvetlen riválisa, mert ők ketten védekeznek a 4-4-2-es felállásban. Biondini 88-assal játszik, Belgiumban ez a szám volt Tőzséré.

"Menedzseremmel, Filipovics Vladannal sokat beszélgettünk arról, melyik ország labdarúgása feküdhet nekem leginkább, és mindketten arra a következtetésre jutottunk: az olasz stílus közel áll hozzám. Persze, ezt majd az idő mutatja meg. Az olasz élvonalban taktikailag érett játékosokra van szükség, de a passzoknak is kiemelt szerepük van, a középpályásoknak feladatuk mozgatni a játékot – ez pedig az egyik erősségem. Ugyanakkor tisztában voltam, vagyok vele, hogy egy lépcsővel feljebb léptem, ahol természetes, hogy nagy a konkurencia. A Genoa közvetlenül az olasz elit mögött van, idén is a nemzetközi kupaszereplésért harcol. Az viszont jó jel, hogy hosszú távú szerződést kötött velem a klub, ami egyértelműen jelzi: értékelik az eddigi karrieremet. Mindent megteszek, hogy éljek ezzel a bizalommal.”

A Genoa Rudolf Gergelyt is leigazolta 2010-től, de fél év után kölcsönadta a Barinak, ahonnan a görög Panathinaikoszhoz szerződött. Magyar játékos nincs most jelenleg a Serie A-ban, általában nem szoktak karriert csinálni az országban.

„Az elmúlt fél évben több országból mutatkozott komoly érdeklődés Tőzsér Dániel iránt, angol, német, spanyol és olasz klubokkal álltunk kapcsolatban, de a legkitartóbb a Genoa vezetősége volt, amely mindvégig ragaszkodott Dani szerződtetéséhez" – kezdte Filipovics Vladan.

"Az olasz szakvezetés nagyra tartja a játékos tudását, és ezt az is bizonyítja, hogy négyéves megállapodást kötöttünk, ami a mai futballban hatalmas elismerést jelent. A Serie A egyik meghatározó csapata szerződtette, tehát mind anyagilag, mind szakmailag jól jár. Olaszország legjobb egyesületei a harminc fölötti futballistákat is örömmel szerződtetik, és ha Dani a következő években is legjobbját hozza, van esélye, hogy idővel a Serie A egyik topcsapatába kerüljön.”

Rovatok