Index Vakbarát Hírportál

A Barca egyszer már kikapott -3 fokban

2012. február 14., kedd 15:42

A Barcelona Leverkusenben, a ciprusi APOEL Lyonban kezd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek keddi, első napján. Messiék legnagyobb ellenfele megint a mínusz lehet, a ciprusiak gyakorlatilag tét nélkül játszhatnak. Az is csoda, hogy idáig eljutottak.

A Barcelona múlt szombaton egyszer már ráfizetett a mínusz három fokra, az előrejelzések szerint Leverkusenben sem lesz jobb idő. A katalánok az utolsó hét németországi meccsükön nem kaptak ki, de legutóbb éppen a Leverkusen verte őket. A két csapat eddig hatszor játszott egymással kupameccset, háromszor a Barcelona, kétszer a Leverkusen nyert. Messiéket pár éve a Stuttgart lepte meg majdnem idegenben, a BL nyolcaddöntőjében, az a találkozó végül 1-1 lett. A hétvégi bajnokin nem csak a katalánok, hanem a németek is kikaptak, igaz, a listavezető Dortmundtól. A Leverkusen 2002-ben döntős volt (a Realtól 2-1-re kaptak ki), azóta viszont egyszer sem jutottak a nyolcaddöntőnél tovább. Robin Dutt vezetőedző szerint akkor lenne a visszavágónak tétje, ha kedd este legalább 5-0-ra vernék a Barcát. Sok a sérültjük is, Derdyokon és Sidney Samen kívül Michael Ballack sem lehet ott a csapatban.

"Ha az előttünk álló pár hónapban nem nyerjük meg a Bajnokok Ligáját, akkor a szezonunk egyértelmű kudarc lesz, mondják szurkolók, mintha a BL-ben győzni magától értetődő lenne. A Bajnokok Ligája egy hatalmas kihívás. A szurkolók kérhetnek és követelhetnek tőlünk BL-címet, én úgy jöttem ide, hogy nem ígérhetek trófeákat. Nem tudom megérteni azt a felfogást, hogy ha egy sorozat már elveszni látszik, akkor majd a másikat biztosan megnyerjük" - mondta Guardiola.

A Barcelona kezdőjében Busquets és Iniesta játéka kérdéses, ha ők teljesen felépültek, a legerősebb kezdővel állnak majd fel. Elöl Fabregas, Alexis Sánchez és Messi támadhatnak majd.

A BL eddigi igazi meglepetése volt, hogy a ciprusi APOEL elsőként ment tovább a G csoportból. Azzal a Lyonnal játszanak idegenben, amely hazai pályán legutóbb öt éve kapott ki a tizenhat között.

A Leverkusen—Barcelona-meccset kövesse online az Indexen!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések, kedd:

Olympique Lyon (francia)-APOEL (ciprusi) 20:45 ó
Bayer Leverkusen (német)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó

Rovatok