Index Vakbarát Hírportál

Megint csődben Futács Márkó angol klubja

2012. február 17., péntek 14:18 | aznap frissítve

Két év alatt másodszor kerül csődvédelem alá az angol másodosztályú Portsmouth, ahol az U21-es magyar válogatott Futács Márkó is játszik.

A 114 éves egyesület bejelentette, nem tudja kifizetni közüzemi számláit, ráadásul négymillió font (kb. 1,4 milliárd forint) körüli adósságállománya van. A Portsmouth a londoni legfelsőbb bíróságon kérte, vegyék csődvédelem alá, részletesebb indoklása szerint nagyjából kétmillió fonttal tartozik hitelezőinek, és szintén kétmillióval az adóhatóságnak.

A klub kérvényében jelezte, a közüzemi szolgáltatók a fennálló tartozás miatt már kilátásba helyezték, hogy kikapcsolják a gáz- és az áramszolgáltatást a csapat otthonában, a Fratton Parkban.

A Portsmouth jelenleg 18. a 24 csapatos Championshipben, de az angol liga várhatóan tízpontos levonással sújtja majd a csődvédelem miatt, így visszacsúszhat a 21. helyre.

A Portsmouth 2008-ban megnyerte az FA-kupát, 2010-ben azonban kiesett az élvonalból, miután márciusban csődvédelem alá került, és kilenc pontot levontak tőle.

Futács tavaly augusztusban szerződött a klubhoz, azóta 15 bajnokin három gólt lőtt, januárban őt választották a hónap játékosának.

Rovatok