Index Vakbarát Hírportál

Cavani és Lavezzi kikészítette a Chelsea-t

2012. február 21., kedd 22:46

Fordított és 3-1-re győzött BL-nyolcaddöntő első meccsen szerda este a Napoli a Chelsea ellen Nápolyban.

Cavani ziccerével indult a mérkőzés, a Napoli már a 10. percben vezethetett volna, de az uruguayi lövését a rövidből lábbal szedte ki Cech kapus. Maggio közel ekkora helyzetet hagyott ki 20 perc után, ekkor a hosszúra tartó lövést ütötte ki a cseh.

Az olaszok jobbak voltak, mégis az angolok szereztek vezetést: Paolo Cannavaro előtt egy fűcsomón felpattant a labda, így ő azt térddel maga mögé rúgta, a tizenegyespontra érkező Mata meg belsővel behelyezte. 0-1 a 27.-ben.

Cavaniék mentek tovább, és tíz perc múlva egyenlítettek. A csatár Lavezzinek tette el a labdát, aki egyet tolt rajta - erre Gary Cahill nagyon elment -, majd a hosszú bal alsóba csavart. A kapus hozzáért, barvúrral talán védhette volna. 1-1. Az első félidő hosszabbításában érkezett a fordítás: egy remek beadás az angol középhátvédek előtt lepattant, Cavani a hosszún megelőzte őket, és vállal a kapuba sodorta a labdát. 2-1.

A szünet után is a hazaiak kerültek helyzetbe, Cavani kiszolgálta Lavezzit újra, de támadótársa nagy ziccerben mellé gurított. A következő két-három helyzet a Chelsea-é volt: Mata kapása mellé ment, Drogba nagyszerű labdaátvétele után nem tudta rátenni a labdát - elpöckölték előle -, majd a szögletből Cahill sokkal mellé fejelt. Cavanit a másik oldalon nem tudták tartani, Campagnaro remek kiugratását David Luiz elől megszerezte, elvitte a kimozduló Cech mellett, majd az érkező Lavezzit játszotta meg, aki 14-ről az üres hálóba lőtt. 3-1.

Tíz perccel a vége előtt újra a ritka intelligensen futballozó Cavani kevergetett, remek passzal indította be az ötös felé Hamsikot, aki nagy visszacsel után kicsit Cavani mögé tette a labdát. A csatár nem tudta elrúgni, mögötte Maggiónak viszont tökéletes lett, ám a szépen guruló labdából sikerült eltalálnia az egyetlen vonalon álló embert, Ashley Cole-t - a védő a vonalról kivágta a labdát.

4-1-gyel nem csak a meccs, de szinte biztosan a továbbjutás is eldőlt volna, így viszont a Chelsea a visszavágón 2-0-ás győzelemmel még továbbjuthat.

A Napoli ennek ellenére nyeregben van, és véget vethet az európai klubfutball közel tíz éve tartó korszakának: a MU és a ManCity a BL kieséses körébe sem jutott be, az Arsenal négyet kapott a Milantól, ha a Chelsea is elbukik, 16 év után nem lesz angol a nyolc között.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

Napoli (olasz)-Chelsea (angol) 3-1 (2-1)
gól: Lavezzi (38., 65.), Cavani (45+2.), illetve Mata (26.)

CSZKA Moszkva (orosz)-Real Madrid (spanyol) 1-1 (0-1)
gól: Wernbloom (93.), illetve Ronaldo (28.)
A visszavágókat március 14-én rendezik.

Rovatok