Index Vakbarát Hírportál

3-3 helyett 1-0-ra verte a Basel a Bayernt

2012. február 22., szerda 23:03

Két 1-0-ás meccs volt szerdán a Bajnokok Ligájában, és mindkettőt az esélytelenebbek nyerték: a Basel a Bayernt, a Marseille az Intert verte hajrában szerzett góllal hazai pályán.

A francia-olasz meccs pocsék volt, igazából helyzet nélkül ment végig. A vendégek nem is igazán akartak játszani, a hazaiaktól is csak André Ayew volt veszélyes. Ő viszont egyedül terrorizálta a védelmet, legalább háromszor lefejelte őket csak a második félidőben és egy remek lövését Julio Cesár tette szögletre.

A 93. percig bírtak vele, akkor a meccs utolsó rúgását, épp egy szögletből érkező beívelést a hálóba stukkolt. 1-0.

Az Inter formája az utóbbi időben: 7 meccs, 6 vereség, vagyis a visszavágón is meg fog szenvedni.

A másik nyolcaddöntő viszont kifejezetten élvezetesen alakult, az első félidő 3-3-mal is végződhetett volna 0-0 helyett. A kapusok voltak a főszereplők, Sommerrel kétszer állt szemben Ribery, de mindig a svájci győzött, és védett bravúrral távoli lövést is.

A másik oldalon Dragovics közeli fejesét védte ügyesen Neuer, amikor kapufára tolta a labdát, illetve amikor lábbal hárította Alex Frei ziccerét. A kettő között volt még egy Frei-léc, ezt már Neuer is csak nézni tudta, de mázlija volt.

A második félidőben ekkora helyzet nem alakult ki, ám mindkét kapus fogott egy-egy nagy lövést.

Nagyon ikszes meccsnek tűnt, de a baseli cserék döntöttek: Zoua szűk öt perccel a vége előtt a tizenhatos bal oldalán ziccerpasszal találta meg Stockert, aki Neuer lába között lőtt a hálóba. A Basel ezzel a Manchester United után a legjobb német klubot is legyőzte a BL-ben.

Mindkét csapat gólja rengeteget ér, mert képesnek látszanak idegenben is szerezni egyet, és nem bekapni hármat, ami így könnyen továbbjutást jelenthet a visszavágón.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Olympique Marseille (francia)-Internazionale (olasz) 1-0 (0-0)

gól: Ayew (93.)

FC Basel (svájci)-Bayern München (német) 1-0 (0-0)

g: Stocker (86.)
   

A visszavágókat március 13-án rendezik.

Rovatok